ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.08.2011 10:32:25

Okurková sezóna s příchutí chilli papriček

Okurková sezóna s příchutí chilli papriček

Letošní okurková sezóna není úplně okurková

 Při dnešním procházení internetu se nemohu zbavit dojmu, že i v okurkové sezóně se objevují ostrá témata. Možná právě proto, aby se jim společnost, žijící dovolenýma, moc nevěnovala. Jako první v této kategorii vnímám informace o brněnském policejním gangu. To, že v rámci policie funguje více než deset let, organizovaná skupina vyděračů je skutečnost, která nemá obdoby. Stejně tak, že před nedávnem si policista Hudec zajišťoval monitorování telefonů koho chtěl, podle zadání. Občan se musí zákonitě ptát, jak je to možné? Co je v policii shnilého? Jak provádějí kontrolu nadřízení, že nic neodhalili? Tato otázka pak má až absurdní rozměr. Zatímco nejbližší spolupracovníci bývalého ministra vnitra Johna dostávají stotisícové odměny, sama policie nemá peníze na provoz a platy. Z policie pak odcházejí ti zkušení a jejich místa zaplňují nováčci, kteří mnohdy neprojdou dostatečným prověřením ani výcvikem. Bohužel, i kvůli Radku Johnovi, řízeném odborníkem na bezpečnostní agentury Vítem Bártou, připomíná policie v současné době deprimované německé vojáky u Stalingradu.

Druhou věcí je i osobní odpovědnost vedení policie za odhalené kauzy. V každé civilizované společnosti by vedení policie rezignovalo. Současný Johnův a Bártův policejní prezident Lessy (mimochodem působil v Jihomoravském kraji), je šéfem celé policie už téměř osm měsíců. Nemá taky díl své odpovědnosti na současném stavu? Ani v jedné z kauz zatím nepadla žádná hlava, zvláště pak těch Johnem nadprůměrně odměňovaných šéfů za dobrou práci při kontrole policie.

Zajímavou novou kauzou je i pokus o uplacení asistenta poslance Babáka. Pominu-li to, že se informace o celé kauze liší, je pro mě zarážející, že se někdo snaží uplácet asistenta poslance a ještě k tomu v monitorovaném prostředí Poslanecké sněmovny. Jako vysvětlení pro mě existují pouze dvě varianty. Buď je Michal Babák nesvéprávný a hlasuje podle toho, jak mu řekne asistent, aby hlasoval. Nebo je to celé připravená pseudokauza, která má odvést pozornost jinam od korupčních kauz samotných VV.  Zvlášť u čaroděje Babáka se to nabízí. Ale možná bych si měl spíš zjistit, od koho dostává můj pes pamlsky, třeba je to taky cílené abych „správně“ hlasoval…

Poslední téma ale do okurkové sezóny patří. Pochod homosexuálů Prahou. Prezident Klaus i jeho poradci, aby se nezapomnělo, že je tady pořád máme, občas musí pronést něco kontroverzního pro média. Panu Hájkovi se to v souvislosti s pochodem povedlo. Osobně jsem zastáncem tradičních hodnot, ale pochod homosexuálů a lesbiček je mi ukradený. Samotnou akci nepodpořím, ale ani neodsoudím. Myslím si, že máme důležitější problémy, například ekonomický stav republiky. A pochod mi bude jedno do té doby, dokud se budou všichni zúčastnění chovat v povolených mezích. Jiná situace by nastala v případě porušení zákona, narušení veřejného pořádku apod. Pak by měla policie zasáhnout razantně, stejně jako proti levicovým anarchistům nebo pravicovým extremistům. Jenom doufejme, že se v té době nebude zrovna věnovat nějakému vydírání… 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama