Mgr. Jan Farský

  • STAN
  • Semily
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.12.2017 14:39:00

Drsná kritika ministra spravedlnosti

Drsná kritika ministra spravedlnosti

Komentář a facebookovém profilu k výroku předsedy Poslanecké sněmovny Radka Vondráčka v rozhovoru v DVTV

 "Musíme si zkrátka ještě počkat, až nám situace dozraje do té míry , že budeme mít jasně pracující, nezávislou policii, jasně nezávisle pracující státní zastupitelství..." uvedl předseda Sněmovny v rozhovoru v DVTV. To je docela drsná kritika ministra spravedlnosti Robert Pelikána. Je ve funkci čtyři roky a nedokáže zajišťovat nezávislost státních zástupců? Nebo jak tomu máme rozumět?

Přesně takové výroky drolí demokracii a nahánějí občany do náruče extrémistům. Jak mají věřit ve fungování státu, když ho relativizují ústavní činitelé?

Tento týden jsem v rámci výroční konference Aspen institutu shodou okolností diskutoval s Lenkou Bradáčovou. Chápu, že se to někomu nehodí, ale státní zastupitelství i pod tímto obrovským tlakem pracuje nezávisle. Musíme uhlídat, aby to tak zůstalo.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama