ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.08.2011 0:28:22

Zloděj volá „chyťte zloděje“

Zloděj volá „chyťte zloděje“

Dopis Radka Johna poslancům je další z PR triků VV k odvedení pozornosti od svých kauz

 Dnes jsem dostal do sněmovní pošty, patrně stejně jako ostatní poslanci, mail od předsedy Věcí veřejných Radka Johna. Při jeho čtení jsem málem spadl ze židle. Radek John se obrací ke kolegům poslancům, aby nahlásili pokusy (i z minula) o zkorumpování. Nedá mi to, abych mail necitoval celý. Doufám, že mi to čtenáři odpustí, ale nemohu je ochudit o tuto perlu politického pokrytectví a licoměrnosti. 


Vážen pane poslanče,
je jistě šokující, že došlo k pokusu zkorumpovat poslance Babáka přes jeho asistenta přímo na půdě sněmovny. Anebo podobné praktiky bývaly běžnou praxí i v uplynulých letech? Každopádně to, že se někdo domnívá, že mu něco takového může s vidinou velkého ekonomického prospěchu za multimilionový úplatek projít přímo v Parlamentu, bohužel svědčí přinejmenším o pověsti, kterou zákonodárný sbor má mezi lidmi toužícími neoprávněně získat finanční prostředky na úkor nás všech.
Obracím se na Vás bez ohledu na to, na jaké straně politického spektra právě stojíte, protože předpokládám, že dnes jde všem poslancům o budoucí slušnější pověst obou komor Parlamentu ČR.
Pokud jste Vy, či vaši spolupracovníci čelili korupční nabídce či klientelistickým návrhům, oznamte prosím tuto informaci veřejně. Jen zveřejněním a jasným distancem je možné učinit jasnou přítrž této politováníhodné praxi a vyslat veřejnosti signál, že korupční chování je na půdě českého zákonodárného sboru zapovězeno.
Zároveň Vás prosím, abyste se zasadili o přijetí zákona o lobbingu, případně dalších norem, které by podobným excesům pomáhaly účinně zabránit.
Radek John
(Uvedený text je autentický, zkopírovaný z mailu metodou CTRLC, CTRLV. Z četnosti gramatických chyb je vidět, že PR oddělení svou práci odfláklo.)


Výzva předsedy Johna by byla v pořádku, pokud by měl zameteno před vlastním stranickým prahem. Jenomže právě tam má zatím pouze kýble velké špíny. Skoro to vypadá, že se superguru Bárta vrátil z dovolené a společně s PR oddělením vymyslel tuto úžasnou mailovou akci. Pokud už nebyla připravena dlouho dopředu včetně samotné kauzy pokusu o uplácení asistenta poslance Babáka.

Radku Johne, copak si nepamatuješ, že zrovna před pár měsíci jsme já a Kristýna Kočí oznámili pokus o korupci a to ze strany samotného faktického šéfa a majitele VV Víta Bárty? Copak si nepamatuješ, jak VV zareagovaly? Bez vysvětlení nás nesmyslně oba dva vyloučily ze strany i poslaneckého klubu. A dodneška mají poslanci VV dilema, jestli budou ve Sněmovně hlasovat pro vydání Bárty k trestnímu stíhání? Jak přiznala realizátorka interního korupčního kodexu VV a dnešní místopředsedkyně vlády Karolína „guru“ Peake. Celá kauza s asistentem poslance Babáka je prapodivná. Předpokládám, že kdo má IQ alespoň blížící se průměru, nebude uplácet asistenta, ale rovnou se obrátí na poslance, případně v nejlepším případě si to dojedná přímo se superguru, který rozhodne. Zároveň nerozumím tomu, proč by měl někdo uplácet právě asistenta čaroděje Babáka v oblasti školství, když Babák nemá se školstvím nic společného. Jediným vysvětlením by bylo, že Michal Babák povýšil na vícesuperguru a pak by tedy rozhodoval i o ministerstvu školství… Ale i tak by asi bylo lepší obrátit se na asistenta poslance a ministra školství Josefa Dobeše…
Radku Johne, tvé výzvy budu brát vážně v okamžiku, kdy půjdeš sám příkladem. Kdy najdeš svoji osobní sílu kdysi schopného novináře a proti korupci ve VV sám vystoupíš. Kdy strana, jíž jsi předsedou, naprosto změní způsob svého fungování.  Pak budu tvým „výzvám“ věřit a nebudu je brát jako směšné bláboly nadiktované Vítem Bártou…

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama