Bc. Emil Pernica, DiS.

  • KSČM
  • Blansko
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.12.2017 9:02:11

Střípky z blanenského zastupitelstva

Střípky z blanenského zastupitelstva

Dne 5. 12. 2017 se konalo 16. zasedání Zastupitelstva města Blansko.

 Dne 5. 12. 2017 se konalo 16. zasedání Zastupitelstva města Blansko. Jedním z hlavních bodů bylo projednání rozpočtu města na rok 2018. Dle jednotlivých položek rozpočtu je vidět, že se v roce 2018 konají komunální volby a vládnoucí koalice se snaží dohnat vše, co ve volebním období zanedbala, zvýšenými výdaji na opravy chodníků či místních komunikací. Jak jinak si vysvětlit zvýšení výdajů na opravy místních komunikací o 1 milion Kč či navýšení výdajů na opravy chodníků dokonce o 5 miliónů Kč. Obyvatelé ulice Smetanova se tak alespoň konečně dočkají opravy ploch u bytových domů, po které volali několik let. Opravy jsou nezbytně nutné, je ovšem smutné, že se na tyto výdaje myslí, jen když se blíží volby. Na druhou stranu je neveselý pohled na položku oprava areálu minigolfu. Léta pozapomenutý areál, který se nachází v krásné přírodě rekreační oblasti Palava, si vysloužil pouhých 370 000 Kč, což sotva stačí na základní údržbu a drobné opravy.

Zastupitelé za KSČM jednomyslně podpořili příspěvek ve výši 1 965 105 Kč určený Svazku vodovodů a kanalizací na obnovu vodovodu a kanalizace na ulici Havlíčkova včetně komplexní obnovy silnice.

Na zasedání zastupitelstva se dále projednával komunitní plán sociálních služeb na roky 2018 až 2020. Vzhledem k demografickému vývoji obyvatelstva ČR je tento dokument velmi důležitý. Obsahuje nejen oblast péče o seniory či zdravotně hendikepované, ale i okruh péče o mládež a rodinu v krizi. Dokument obsahoval všechny důležité části, byl odborně na výši, proto jsme ho podpořili i my z opozičních lavic.

Na jednání zastupitelstva byl vládnoucí koalicí předložen zcela nový návrh na udělení Ceny města Blansko za přínos v oblasti kultury, sportu, vědy, techniky apod. O udělení ceny bude rozhodovat zastupitelstvo na základě návrhů z řad občanů či blanenských spolků. Diskutována byla pravidla pro udělení ceny. Klub KSČM udělování ceny podpořil. Jen jsem upozornil, aby nebyla na iniciativu z řad občanů kladena přehnaná formální a administrativní zátěž, jak poslední dobou bývá v Blansku zvykem. Aby člověk, který v dobré víře nominuje osobnost na tuto cenu, nebyl ,,trestán“ přehnanou byrokratickou přítěží.

Na závěr jednání v interpelacích jsem jen s tragikomickou hořkostí sdělil, že se všem občanům města Blansko ulevilo, když se po více jak ročním zpoždění otevřela jedna z nejdražších odpočinkových zón v republice, ne-li v Evropě, po zbouraném hotelu Dukla za 47 miliónů Kč.

Emil Pernica, zastupitel města Blansko za KSČM
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama