Andrej Babiš

  • ANO 2011
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.12.2017 22:14:44

Těší mě, že rakouská koalice deklarovala proevropské směřování

Těší mě, že rakouská koalice deklarovala proevropské směřování

Premiér Babiš pogratuloval Sebastianu Kurzovi ke jmenování rakouským spolkovým kancléřem.

Předseda vlády Andrej Babiš zaslal v pondělí 18. prosince 2017 dopis novému rakouskému spolkovému kancléři Sebastianu Kurzovi, ve kterém mu poblahopřál ke jmenování do funkce.

„Těší mě, že rakouská koalice deklarovala proevropské směřování a naše země budou silnými partnery v Evropské unii. V Rakousku vidí česká vláda významného spojence, s nímž může lépe prosazovat společné zájmy střední Evropy, aktuálně především v oblasti reformy azylového systému,“ uvedl předseda vlády Andrej Babiš.

Premiér Babiš v dopise vyzdvihl přátelské vztahy mezi Českou a Rakouskou republikou, které jsou založené na dobrém sousedství, obchodních a mezilidských kontaktech a partnerství v Evropské unii. Za důležitou označil i spolupráci v rámci Slavkovského formátu, kam kromě obou zemí patří také Slovensko.

„Chceme dále rozvíjet politický dialog na nejvyšší úrovni a prohlubovat vzájemnou spolupráci zejména v dopravě, průmyslu a ekonomické oblasti či v přeshraničních projektech, a to jak v rovině bilaterální, ale také na úrovni středoevropského regionu,“ dodal premiér Babiš.

Novému spolkovému kancléři Kurzovi popřál premiér Babiš také mnoho úspěchů a štěstí v pracovním i osobním životě. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama