Ing. Tomáš Czernin

  • TOP 09
  • Jičín
  • místopředseda Senátu
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.12.2017 6:39:00

Pravda a láska nejsou sprostá slova

Pravda a láska nejsou sprostá slova

Komentář na facebookovém profilu k výročí úmrtí Václava Havla

“Příliš často si uvědomíme důležitost někoho teprve tehdy, když ho ztratíme. Připomínáme si úmrtí Václava Havla. Muže, který se skromnou statečností žil étos touhy po svobodě, demokracii a humanitě. A geniální zkratkou ty velké ideály shrnul do dvou slov. PRAVDA A LÁSKA.

Pravda a láska nejsou sprostá slova. Nejsou to slova naivní a hloupá. Pravda si žádá odvahu a láska si žádá pokoru. Oboje mi dnes v naší společnosti nesmírně chybí. Nemáme odvahu k pravdě a necháváme se obelhávat, strašit a znejišťovat. Nemáme pokoru k lásce a necháváme se štvát proti všemu, co neznáme. Stávají se z nás ustrašení, do sebe zahledění malí lidé.

Václav Havel nám chybí, aby nám s onou nejistou opatrností navrhl, jestli bychom třeba tak trochu nechtěli zvednout hlavy a narovnat záda,” říká náš senátor a místopředseda Tomáš Czernin.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama