Ing. Marian Jurečka

  • KDU-ČSL
  • místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.12.2017 18:02:00

Je fascinující slyšet od premiéra, že s rozpočtem nemá nic společného

Je fascinující slyšet od premiéra, že s rozpočtem nemá nic společného

Projev na 4. schůzi Poslanecké sněmovny 19. prosince 2017 k vládnímu návrhu zákona o státním rozpočtu České republiky na rok 2018

 Vážený pane předsedo, milé kolegyně, vážení kolegové, vážená vládo, pane premiére,

přiznám se, že je dost fascinující slyšet z úst současného premiéra a ještě v letošním roce také ministra financí bývalé vlády, že nám tady říká, že on a tato vláda s tímto rozpočtem nemají nic společného. Jestliže on a vy, pane premiére, prostřednictvím pana předsedy, jste jako ministr financí rozpočet do června letošního roku připravoval, tak se přiznám, že nerozumím logice. I my jsme před čtyřmi lety mohli mít výhrady k rozpočtu jako vláda, která nastupovala, ale byl to náš rozpočet, se kterým jsme potom celý rok fungovali. Jestliže se v průběhu posledních dvou, tří měsíců vyskytly oprávněné požadavky ze strany sociální sféry na dofinancování sociálních služeb, potom je logické a naprosto fakticky správné, že se Poslanecká sněmovna a poslanci snaží tento hendikep napravit, protože ten problém nás dříve či později dostihne v průběhu příštího roku. Já bych byl rád, aby to nebylo tak, že si vy, pane premiére, přisvojujete a přivlastňujete veškeré úspěchy. Je potřeba poctivě přiznat, že některé věci se úplně nepodařily a od toho tady jsme, abychom se to pokusili nyní napravit. A je teď na vás, abyste dokázali s paní ministryní projevit dobrou vůli.

Na pana místopředsedu Okamuru, prostřednictvím pana předsedajícího, musím říci, že mě také fascinuje váš pohled na Senát. Když jste kandidoval na Uherskohradišťsku do Senátu, tak jste tehdy jezdil a voličům jste vysvětloval, psal jste to na sociálních sítích a říkal jste to do různých rozhovorů, jak je důležité v Senátu být, že do Senátu chcete, abyste díky Senátu, jakožto druhé komoře, mohl pozitivně ovlivňovat vývoj v České republice. Tak si, prosím, nedělejte z úst, jak se říká u nás na venkově lidově, kanál.

Děkuji za pozornost.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama