Ing. Marian Jurečka

  • KDU-ČSL
  • místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.12.2017 18:57:00

Charakter politika ukazuje to, co dlouhodobě říká a dělá

Charakter politika ukazuje to, co dlouhodobě říká a dělá

Projev na 4. schůzi Poslanecké sněmovny 19. prosince 2017 k vládnímu návrhu zákona o státním rozpočtu České republiky na rok 2018

 Já to dělám hrozně nerad. Ale vážený pane místopředsedo Okamuro, prostřednictvím pana předsedajícího, přečtěte si ve stenozáznamu, co jsem přesně řekl. Já jsem neřekl to, co vy jste tady interpretoval teď ve své řeči. Já jsem hovořil o tom, co jste říkal před šesti lety, když jste do Senátu na Uherskohradišťsku kandidoval. Myslím si, že velikost a charakter politika ukazuje to, co dlouhodobě říká a dělá. A to myslím, že ve vašem případě je ukázka krásného populismu, ryzího populismu. Prosím pěkně, když jsme u těchto úžasných věcí, jak vy mluvíte o tom, kam jdou peníze. Myslím si, že by stálo za to se třeba podívat na to, jestli příspěvky stranám, jako je Úsvit, které si potom zprivatizuje jeden předseda, jsou také smysluplné, jestli by nestálo za to tyto peníze dávat na lidi, kteří je více potřebují. Jak jste za poslední čtyři roky hospodařil, jak jste byl odvolán jako předseda této politické strany, respektive hnutí. Myslím si, že to také ukazuje o vašem charakteru.

Děkuji za pozornost.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama