Adriana Krnáčová, M.A., MBA

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.12.2017 22:17:00

Děkuji hasičům za zvládnutí nedávné vichřice

Děkuji hasičům za zvládnutí nedávné vichřice

Za skvěle zvládnuté zásahy při vichřici, která se Prahou prohnala v neděli 29. října, dnes primátorka hl. m. Prahy Adriana Krnáčová a radní hl. m. Prahy Libor Hadrava ocenili příslušníky Hasičského záchranného sboru hl. m. Prahy.

 „Chtěla jsem hasičům poděkovat nejen za to, jak zvládli nedávnou vichřici, ale i za jejich dlouhodobou službu hlavnímu městu. Jejich práce si nesmírně vážíme, a já jsem velmi ráda, že jsem jim to mohla dnes říci i osobně,” uvedla primátorka Adriana Krnáčová.

„Hasiči hlavního města Prahy i dobrovolní pražští hasiči, se během větrné kalamity na pražském území, museli vypořádat s řadou závažných situací a překážek. Velmi dobře vím, s jakým nasazením si při jejich řešení počínají, neboť výjezdů s nimi se někdy účastním osobně. Během vichřice jejich úsilí nebylo možné bezprostředně sledovat, protože do ohrožených lokalit byl přístup zakázán. Jejich profesionalita, s níž pomáhají a chrání veřejnost, zde však byla opět ryze profesionální a zcela příkladná. Veřejné poděkování a ocenění i za přítomnosti paní primátorky, je proto zcela na místě,“ dodal radní Libor Hadrava.

Od nedělního rána 29. 10. 2017 do 17:00 hodiny zasahovali hasiči na území Prahy u více než 400 událostí spojených se silným větrem. Nejhorší situace byla v Praze kolem poledne, kdy vítr zesílil. V terénu byly prakticky všechny profesionální i dobrovolné jednotky. Operační středisko bylo značně přetížené.

Ve většině případů se jednalo o popadané stromy, uvolněné plechy a poškozené střechy. Ve střední části Průmyslového paláce strhl vítr střešní krytinu. Před příjezdem hasičů byl objekt evakuován, hasiči následně budovu zajistili a předali ostraze objektu. Celý areál pražského Výstaviště byl uzavřen. V ulici V jezírkách došlo k pádu lešení na činžovním domě do ulice, kde bylo poškozeno několik osobních vozidel. Na Žižkově náměstí pak hasiči uvolnili poškozené plechy na střeše domu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama