MUDr. Pavel Čermák, Ph.D.

  • ODS
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,85. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.01.2018 21:51:33

Dát hlas Zemanovi? Volič si to vyhodnotí sám

Dát hlas Zemanovi? Volič si to vyhodnotí sám

Chování a oficiální projevy současného prezidenta nejsou příliš dobrou vizitkou pro Českou republiku.

Do prezidentských voleb zbývá několik málo dní. Dnes jsem odpovídal na dotaz Parlamentních listů, co si myslím o doporučení koho volit z úst Tomáše Halíka. T. Halík řekl: „Dát hlas pro Zemana bych považoval za těžké morální provinění.“ Dle něj Zeman naši společnost svým chováním táhl dolů a rozeštvával, vážně poškozoval politickou kulturu i pověst země v zahraničí, dával občanům špatný příklad a činil nás nevěrohodnými v očích spojenců. Je prý nezpůsobilý vykonávat funkci prezidenta z důvodů zdravotních i morálních. 

Můj názor a odpověď: Myslím si, že zdravotní důvody pana prezidenta tak nehendikepují, neboť s největší pravděpodobností nejde o onemocnění psychiatrické. Jde o jeho chování a oficiální projevy, které mnohdy nerespektují postoj vlády k politice naší země navenek i dovnitř. Jeho mnohdy neurvalé chování na veřejnosti také není příliš dobrou vizitkou pro naši zemi. Nicméně na rozdíl od pana Halíka si nedovoluji vyjadřovat se k tomu, zda dát hlas prezidentu Zemanovi či nikoliv, je těžké morální provinění proti zájmům země, neboť mám za to, že každý volič si to vyhodnotí sám.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama