PhDr. Ing. Mgr. Jan Hrnčíř, MBA, LL.M.

předseda SPD JmK
  • SPD
  • Jihomoravský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,57. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.01.2018 12:18:53

Projev v PS Parlamentu ČR ke směrnici tzv. DUBLIN IV.

Projev v PS Parlamentu ČR ke směrnici tzv. DUBLIN IV.

Vážené dámy a pánové, Donald Trump nedávno oznámil, že USA ukončí svoji účast v tzv. Globálním paktu o migraci, pod kuratelou OSN.

Své stanovisko zdůvodnil slovy, že “Amerika tímto rozhodnutím nekončí svůj štědrý přístup k migraci, ale její rozhodnutí o migrační politice musí být vždy činěno pouze Američany a nikým jiným než Američany”. Já myslím, že to Donald Trump naprosto přesně vystihl. Takto zodpovědně bychom se měli chovat ke své zemi i my, vážení!

Směrnici stanovující kritéria a mechanismy povinné pro každý členský stát EU v otázce přijímání a usazování migrantů na svých územích (tzv. Dublin IV), kterou navrhuje Evropská komise, je třeba se bránit za každou cenu.

Tato směrnice není vedena nějakými ušlechtilými cíli, ale je z ní cítit cynická snaha Západu, vytvářet multikulturní ghetta i v zemích bývalého východního bloku, které ještě nemají problémy související s imigrací nepřizpůsobivých kultur. Imigrací, kterou představitelé západních států sami nezvládli.

Součástí této směrnice je přerozdělovací mechanismus, který bude automaticky spuštěn v případě, že se některá ze zemí EU bude potýkat s vysokým počtem žádostí o azyl.

Členský stát má sice možnost se dočasně tohoto relokačního mechanismu neúčastnit. Ovšem, v takovém případě musí za každého migranta zaplatit ve prospěch státu, který žadatele namísto něho přijal, neuvěřitelných 250.000 €, tedy cca 6,3 mil. Kč. Je zřejmé, že tato drakonická pokuta má jediný cíl, ekonomicky zlikvidovat a ponížit odbojné národy.

Je navrhováno i tříleté období, po které budou přednostně vytěžovány ty státy, které se doposud na přijímání migrantů nepodílely.

Samozřejmě je ustanovena i povinnost přijmout na své území ostatní členy rodiny migranta, který byl v daném členském státě přijat.

Celou tuto zrůdnou agendu má zajišťovat nově zřízená Agentura EU pro azyl, která se nemusí nikomu zodpovídat, pouze jedenkrát ročně podat zprávu Evropské komisi.

Tyto vražedné návrhy ve svých důsledcích tragicky ohrožují nejen státní suverenitu, ale vůbec budoucnost naší země. Vážené kolegyně a kolegové, tuto zhoubnou směrnici je třeba jednoznačně odmítnout, pokud Vám osud naší vlasti není lhostejný. Děkuji za pozornost! Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama