ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.01.2018 7:35:00

Noclehárny nabízejí lidem bez přístřeší stále volná místa

Noclehárny nabízejí lidem bez přístřeší stále volná místa

I přes zimní počasí nabízejí pražské noclehárny lidem bez přístřeší stále volná místa. Kapacity nocleháren jsou z 80 procent zaplněné každou noc. Pro všechny zájemce, kteří by chtěli strávit noc v teple, je tedy dostatek míst.

 „Vše je koordinováno. Služby jsou lidem bez přístřeší nabízené prostřednictvím terénních pracovníků. Dispečink v současné době zajišťuje zejména převozy klientů z nemocničních zařízení do nocleháren,“ říká radní pro sociální oblast Daniel Hodek s tím, že situace ohledně lidí bez přístřeší je monitorována, a to nejen v zařízeních, ale také prostřednictvím terénních pracovníků přímo v ulicích. Zatím bez větších problémů.

Volné kapacity jsou také na lodi Hermes. „Každou noc tu tráví přibližně 150 klientů,“ upřesňuje radní Daniel Hodek. V noclehárnách ale i v terénu jim jsou poskytovány potřebné služby a zdravotní ošetření. „Vzhledem k zatím mírnějšímu průběhu zimy se v současné době u nich nejčastěji vyskytují virózy či nachlazení, takže jim jsou poskytovány běžně dostupné léky,“ doplňuje zástupkyně ředitele Centra sociálních služeb Praha Ludmila Tomešová.

V rámci nově zaváděných výdejen stravy je jídlo lidem bez přístřeší poskytováno od pondělí do pátku vždy od 13 do 14 hodiny v budově noclehárny Michle. „V současné době zde vydáváme přes třicet jídel denně,“ popisuje Tomešová. Další jídlo je podáváno i na lodi Hermes. „Každodenně je tady poskytována strava přibližně 130 klientům, kteří sem přichází z okolních částí Prahy 7 a Prahy 1,“ dodává Tomešová.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama