Andrej Babiš

  • ANO 2011
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.02.2018 16:58:00

Premiér Babiš osobně poblahopřál generálu Bočkovi k 95. narozeninám

Premiér Babiš osobně poblahopřál generálu Bočkovi k 95. narozeninám

Předseda vlády Andrej Babiš osobně poblahopřál v Národním technickém muzeu generálmajorovi Emilu Bočkovi k 95. narozeninám a poděkoval mu za jeho odvážné činy v bojích ve druhé světové válce.

 „Jsem velmi rád, že se dnes mohu připojit k řadě gratulantů a také Vám popřát k Vašemu obdivuhodnému výročí – Vašim 95. narozeninám. Vy, jako morální autorita a válečný veterán, patříte k těm, kteří se rozhodli riskovat svůj život pro tuto republiku. Vážím si Vás, Vašich činů a Vaší odvahy. Chci Vám za to poděkovat, neboť jste vzorem vlastenectví. Vážený pane generále, přeji Vám pevné zdraví a osobní spokojenost,“ řekl předseda vlády Andrej Babiš.

Generálmajor Emil Boček poděkoval všem přítomným hostům včetně hostů ze Slovenské republiky. „Děkuji mému kamarádovi Andreji Dankovi, předsedovi národní rady, který nás chová v úctě a také nás podporuje. Vážím si také pana Andreje Babiše, že přijal mé pozvání a je tu s námi a má nás válečné veterány rád,“ zmínil Emil Boček.

Společného setkání v Národním technickém muzeu, které uspořádal spolek JARY ve spolupráci s Československou obcí legionářskou a muzeem, se zúčastnila také ministryně obrany Karla Šlechtová, náčelník Generálního štábu Armády ČR Josef Bečvář, předseda Ústavního soudu ČR Pavel Rychetský či předseda Slovenské národní rady Andrej Danko a další významní hosté.

Generálmajor Emil Boček

Generálmajor Emil Boček je válečný veterán druhé světové války. V roce 1940 se zúčastnil bojů ve Francii a následně absolvoval ve Velké Británii pilotní výcvik a byl přijat do britského Královského letectva (Royal Air Force). Od roku 1944 sloužil jako pilot u československé 310. stíhací perutě. Emil Boček je držitelem mnoha vyznamenání a poct, jako je např. válečný kříž, medaile za chrabrost před nepřítelem, medaile za zásluhy II. stupně, Řádu Bílého lva za obranu státu a výbornou bojovou činnost. Ze zahraničních například Air Crew Europe Star, The France and Germany Star či Defence Medal.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama