Bc. Emil Pernica, DiS.

  • KSČM
  • Blansko
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.02.2018 20:25:40

Střípky z blanenského zastupitelstva

Střípky z blanenského zastupitelstva

Blanenská duhová pravo-levicová koalice schvaluje svoje návrhy, které jsou ne vždy ve prospěch občanů města Blansko.

Dne 27. 2. 2018 se konalo 17. zasedání Zastupitelstva města Blansko. Jedním ze závažných bodů jednání bylo zveřejnění záměru pronajmout a následně odprodat budovy bývalé hasičky a okolních pozemků za účelem výstavby komerčních či dalších objektů. Jeden ze zastupitelů upozornil na chyby, které se staly v minulosti, kdy město Blansko prodalo své lukrativní pozemky a posléze ztratilo možnost ovlivnit, co na pozemcích vznikne. Jedná se např. o areál bývalého Adastu či chátrající výšková budova v centru města. Očekávali jsme alespoň představení vizí, co by na daném místě mělo vzniknout. Nedočkali jsme se.

Klub KSČM dále jednomyslně podpořil schválení dotace na rekonstrukci vodovodního řadu a kanalizace v jedné z nejstarších částí města Blansko.

Zastupitelé za KSČM se také přidali k podpoře schválení daru pro zřízení a následného provozu tzv. Babyboxu, který může pomoci zachránit život dítěte, jestliže se matka po porodu dostane do stresové a pro ni neřešitelné situace.

Podpořili jsme také ocenění blanenských osobností za přínos v kultuře, sportu či za záchranu lidského života.

Ostře jsem kritizoval znovuobnovený rozprodej městských bytů. Tento prodej probíhá v době, kdy máme několik desítek žadatelů o byt, kteří se dostali do špatné životní finanční situace a potřebují pomoc někoho druhého. Navíc je tento prodej městského majetku prováděn bez jakékoli koncepce. I přes naši kritiku byl prodej bytů zastupitelstvem schválen.

To je jen krátký obrázek z toho, jak si blanenská duhová pravo-levicová koalice schvaluje svoje návrhy, které jsou ne vždy ve prospěch občanů města Blansko.

Bc. Emil Pernica, zastupitel města Blansko a předseda OV KSČM Blansko
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama