Ing. Josef Hájek

  • ANO 2011
  • Orlová
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,09. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.03.2018 18:34:27

Návrh na přibrání znalce vyšetřovací komise akceptovala

Návrh na přibrání znalce vyšetřovací komise akceptovala

Sněmovní vyšetřovací komise k privatizaci společnosti OKD se dnes (1. března) setkala podruhé. Na prvním zasedání 6. února jsme si především ujasnili, jakými směry se bude naše práce ubírat.

Ministerstvo financí, Ministerstvo průmyslu a obchodu, Úřad vlády i Bezpečnostní informační službu jsme požádali o zaslání základních dokumentů, které jsou postupně zpřístupňovány našim analýzám. Na základě jejich rozborů budou naplánovány svědecké výpovědi dotčených osob.

Na prvním zasedání vyšetřovací komise jsem byl pověřen detailně analyzovat zprivatizování 46% podílu státu na společnosti OKD. Proto jsem dnes požádal komisi o schválení přibrání znalce, a to konktrétně paní doktorky Hany Marvanové, která dlouhá léta bojovala za práva nájemníků bytů OKD. Jsem velmi potěšen, že naše vyšetřovací komise můj návrh akceptovala, a paní doktorka Marvanová bude přizvána k dalšímu jednání komise, které je naplánováno na 22. března.

Jedním z hlavních cílů mé činnosti v komisi je zaměření na problematiku bytů OKD, které z mého pohledu Bakala nájemníkům ukradl. Angažováním paní doktorky Marvanové chci zjistit, zda ještě existuje možnost, aby desítky tisíc bytů OKD, včetně pozemků, získal stát, či bývalí nájemníci, nebo je možná nějaká další forma případné kompenzace bývalým nájemníkům za nedodržení slibu na přednostní odkup nájemních bytů.

Trochu mě mrzí různé diskuse čtenářů pod články s tématikou vyšetřovací komise k OKD. Někteří píší  - když to vyjádřím slušně – že je naše komise k ničemu a stejně nic nevyřeší. Chápu, že není nic jednoduššího, než anonymně kritizovat, ale rozumím i tomu, že lidé, kterých se toto téma osobně dotýká, jsou už za ty roky unavení. Nicméně věřím, že je i po letech zajímá, kdo nese politickou, morální a případně i trestně právní odpovědnost za zpackanou privatizaci OKD.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama