JUDr. Jiří Pospíšil

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.04.2018 8:35:00

Mnohým pachatelům se úmyslné týrání zvířat vyplatí

Mnohým pachatelům se úmyslné týrání zvířat vyplatí

Komenrář na facebookovém profilu k zpřísnění trestů za týrání zvířat

 Zpřísnění trestního zákona ve věci týrání zvířat je podle mne nejenom potřebné, ale hlavně nezbytné. Jedině ono totiž donutí orgány činné v trestním řízení ukládat přísnější tresty a zastavit rychle narůstající počty případů většinou závažného týrání zvířat. V současnosti se podle oficiálních statistik drtivá většina případů týrání zvířat odkládá nebo se za ně udělují pouze pokuty a podmínečné tresty.

Pro mnohé pachatele se proto úmyslné týrání vlastně „vyplatí“, protože současné pokuty a další tresty ani nedosahují výši zisků, které tito pachatelé například z provozování tzv. množíren mají. Dokud si někdo z pachatelů závažného týrání nepůjde lidově řečeno „sednout“ do vězení, nebudou se další pachatelé trestů bát a právo na ně nebude působit odstrašujícím způsobem.

Důležité je také změnit zákon, aby bylo možné nově ukládat trest zákazu chování zvířete, protože jedině ten ochrání zvířata před tzv. chovateli, kteří se týrání dopouštějí opakovaně a současné trestní právo je na ně bohužel krátké.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama