Mgr. Bc. Pavel Herman, MBA, MPA

"Žádná moc nesmí platit více než zákony." Cicero
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,95. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.04.2018 17:58:22

Výstava na téma: "VIETNAM - ZEMĚ PODÉL VÝCHODNÍHO MOŘE"

Výstava na téma: "VIETNAM - ZEMĚ PODÉL VÝCHODNÍHO MOŘE"

Klub společenských věd ve spolupráci s Klubem mezinárodní politiky společně uspořádaly přednášku a výstavu na téma "Vietnam - země podél východního moře."

Východní moře (Jihočínské moře) je polouzavřené moře Tichého oceánu. Touto oblastí proplouvá zhruba jedna třetina světové lodní dopravy a na jeho dně se vyskytují zásoby ropy a plynu. Čína si v minulosti kladla nároky na zhruba 85 procent rozlohy tohoto moře, čímž tedy porušovala zásady mezinárodního námořního práva (UNCLOS).

Mezi země, které Východní (Jihočínské moře) omývá,tedy patří Čínská lidová republika, Tchaj-wan, Filipíny, Malajsie, Singapur, Brunej, Indonésie, Thajsko, Kambodža a Vietnam (také Hong-Kong a Macao).

Ve Východním (Jihočínském) moři je řada ostrovů a souostroví:Chaj-nan. Paracelské ostrovy, Spratlyho ostrovy, Anambaské ostrovy, Natunské ostrovy, Riauské ostrovy a další. O vlastnictví Východního (Jihočínského) moře včetně jeho ostrovů a souostroví usilují jednotlivé státy.

Výstava na téma Východního moře:

Tato výstava je zaměřena na fotografie z oblastí souostroví Paracels a Spratlys. V oblasti souostroví Paracels kvůli územním nárokům Čína provádí vojenské potyčky vůči Vietnamu a Filipínám a v souostroví Spratlys je lokalitou vhodnou pro rybolov s ropnými ložisky, kde mají územní nároky země jako Čína, Malajsie, Filipíny a Vietnam.

Vietnamská socialistická republika má dokumenty ze 17. století, které prokazují jeho suverenitu nad souostroví Paracels a Spratleys, kde dochází ke konfrontaci mezi Čínou a Vietnamem kvůli strategické a ekonomické zóně.

Vedle výstavy na téma: "Vietnam - země podél východního moře přoběhla přednáška rady velvyslanectví Tran Vinh Bac VSR v ČR ohledně ekonomické proměny Vietnamu za 40 let, výsledků hospodaření za rok 2017 a vztahů mezi Vietnamem a Českou republikou. Na přednášce došlo k představení publikace s názvem "Vietnamský trh," kterou přeložil obchodní Ing. Doan Dan (obchodní ředitel East Sea a promítnutí prezentace s názvem "Vietnam - cesta vašeho života."

Fotografie na:

https://pavelherman.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=658057

Více na:

https://www.parlamentnilisty.cz/profily/Mgr-Pavel-Herman-20321/clanek/VIETNAM-ZEME-PODEL-VYCHODNIHO-MORE-84977

http://vasevec.parlamentnilisty.cz/blogy/vietnam-zeme-podel-vuchodniho-more

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama