ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.04.2018 4:34:00

Chceme dostat lidi do politiky, pomoct může webová aplikace

Chceme dostat lidi do politiky, pomoct může webová aplikace

Starostové a nezávislí představili způsob, jak chtějí usnadnit lidem vstup do komunální politiky. Tváří jejich kampaně pro komunální volby se stal starosta Kolína a 1. místopředseda hnutí Vít Rakušan.

 „Tváří naší komunální kampaně se stal úspěšný starosta Kolína Vít Rakušan, prototyp moderního a úspěšného politika, který oddlužil své město a se svými inovativními nápady usnadňuje život lidem,“ řekl předseda STAN Petr Gazdík.

„Naší snahou je dostat lidi do komunální politiky. Což zní jako samozřejmost, ale realita je jiná. Ve společnosti spatřujeme dlouhodobý trend poklesu zájmu lidí o věci veřejné. To je nebezpečné. K angažovanosti lidí by měla pomoct naše webová aplikace Chcikandidovat.cz, která zájemce o komunální kandidaturu provede celým procesem a odpoví na všechny jeho otázky. Použili jsme ji poprvé před 4 lety, opravili nedostatky a vylepšili. Po úspěšném procesu registrace kandidátům bude vygenerována kompletní kandidátní listina,“ říká Vít Rakušan.

Kdokoliv má zájem kandidovat za Starosty a nezávislé, musí souhlasit s jedinou podmínkou – s hodnotovým paterem, jehož alfou a omegou je prosazování právního státu, spokojení občané, rozvinuté samosprávy a vyloučení extremistických sil na jakékoliv spolupráci.

„Budeme kandidovat ve všech krajských statutárních městech a dnešnímu dni jsme složili přes 800 kandidátních listin,“ dodal Gazdík.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama