Strana soukromníků České republiky

  • Soukromníci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.04.2018 16:30:03

Kuřáci uznávají nekuřácké restaurace. Chtějí ale místo i pro sebe

Kuřáci uznávají nekuřácké restaurace. Chtějí ale místo i pro sebe

Protikuřácký zákon se netýká jenom hospodských, barmanů a hoteliérů. Ale týká se i tisíců zákazníků, které zákon ANO, ČSSD a KDU-ČSL vyhnal jako malomocné před hospody.

Vážené dámy a pánové,

celou dobu se Vás snažím co nejpřesněji informovat o různých záležitostech. Nepřesné a zkreslené informace jsou v dnešním světě velmi nebezpečná věc. Už delší dobu Vám mj. popisuji vývoj při přípravě a dnes už při prosazování novely tzv. protikuřáckého zákona.

Ten se netýká jenom hospodských, barmanů a hoteliérů. Ale týká se i tisíců zákazníků, které zákon ANO, ČSSD a KDU-ČSL vyhnal jako malomocné před hospody. Troufnu si tvrdit, že v tomto případě jsou kuřáci tolerantnější než skupina protikuřáckých fundamentalistů. Nechtějí kouřit všude, uznávají nekuřácké restaurace. Chtějí jen místo i pro sebe.

V pátek 20. dubna 2018 ve 12.30 hodin se novela konečně dostala  na řadu. Parlament byl 2 dny blokován řešením raket na Sýrii a komunisté se opět pokusili odblokovat možnost dodávek pro íránskou jadernou elektrárnu. Mnohá vystoupení poslanců byla taková, jako by je v přímém přenosu poslouchal celý svět. Neposlouchal.

Pan Marek Benda jako zástupce 86 poslanců, kteří podporu novely podepsali, pronesl odůvodnění. Zpravodajem byl určen poslanec Rostislav Vyzula z ANO, který patří společně s ministrem zdravotnictví v demisi Adamem mezi největší odpůrce. Podle toho také Vyzulova zpráva vypadala. Chvílemi jsem měl dojem, že se Vyzula udusí. Bohužel byl pátek a poslanci to ve 14 hodin zapíchli a spěchali domů. Pokračování bude při zasedání parlamentu 22. května 2018.

Stále jsem přesvědčen, že i přes fanatický odpor některých ministrů a poslanců novela bude schválena.

S úctou

Rudolf Baránek

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama