Adriana Krnáčová, M.A., MBA

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.04.2018 13:58:00

Chceme propagovat Prahu jako hospodářské centrum regionu

Chceme propagovat Prahu jako hospodářské centrum regionu

Zástupci hlavního města Prahy, Ministerstva zahraničních věcí ČR a Hospodářské komory ČR se sešli na semináři, pořádaném k problematice Pražských voucherů.

 Účastníkům byly představeny některé projekty, které by hlavní město s pomocí obou jmenovaných institucí rádo prezentovalo i za hranicemi České republiky.

Pražský voucher je finančním nástrojem podpory hlavního města směrem k malým a středním podnikatelům, který formou zpětně proplácených dotací rozdělí mezi pražské firmy až 480 milionů Kč. Nyní se Praha soustředí na své větší zviditelnění v zahraničí prostřednictvím ekonomické diplomacie, a to právě skrze své úspěšné podnikatele a firmy s vysokou přidanou hodnotou. Mimo jiné proto aktivně podporuje vznik a rozvoj startupů.

„Pražské vouchery nejsou jediným projektem, kterým chceme podpořit inovační podnikání a internacionalizaci firem. Naším cílem je začít více propagovat Prahu jako hospodářské centrum regionu a podpořit její vnímání jako moderního mezinárodního města s vysokou kvalitou života, což v současné době již je, jen se o tom dostatečně nemluví,“ uvedla primátorka hl. m. Prahy Adriana Krnáčová.

Na akci kromě primátorky vystoupil také prezident Hospodářské komory ČR Vladimír Dlouhý a náměstek ministra zahraničních věcí Martin Tlapa. Ke konci akce se konala dvoustranná jednání přímo s manažery jednotlivých projektů.

Podle Hospodářské komory podpora inovací, pobytu firem v zahraničních inkubátorech či propojení akademické sféry se sférou firemní, jako tomu je např. v Izraeli, Kanadě či USA, je velmi zásadní. „Zvláště, pokud si české firmy nechtějí nechat „ujet vlak“ v procesu, který Němci nazvali „Průmysl 4.0“. V České republice prozatím neumíme příliš využívat obrovského potenciálu, který propojení odborníků z akademické sféry s firmami přináší. Jsem proto potěšen, že jedním z programů, který byl dnes představen, je „voucher na inovační projekty", který právě toto propojení podporuje,“ poznamenal prezident Hospodářské komory České republiky Vladimír Dlouhý.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama