Adriana Krnáčová, M.A., MBA

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.04.2018 16:00:20

Panu Čižinskému nejde o Libeňský most, ale o své zviditelnění

Panu Čižinskému nejde o Libeňský most, ale o své zviditelnění

Vyjádření hnutí ANO k obstrukcím Jana Čižinského a Matěje Stropnického

Zastupitelský klub Hnutí ANO, se ohrazuje proti obstrukčnímu jednání zastupitelů Jana Čižinského a Matěje Stropnického, kteří zablokovali čtvrteční jednání zastupitelstva.

Zastupitel Jan Čižinský, který je zároveň i poslancem Parlamentu České republiky, zneužíval svého přednostního práva na vystoupení, které jako poslanec má, a od samého začátku schůze se pokoušel jednání zablokovat.

Nakonec se mu to společně s Matějem Stropnickým (strana Zelených) povedlo a dnešní jednání zcela zablokoval, když hlasoval proti schválení programu a tím bylo jednání ukončeno. Na bod týkající se Libeňského mostu tím pádem vůbec nedošlo a zastupitelstvo nemohlo rozhodnout o jeho dalším osudu, ačkoliv byl na návrh opozice zařazen jako první bod celého programu.

„Podle nás se jedná o jednoznačné porušení koaliční smlouvy a po Trojkoalici budeme chtít vysvětlení, proč jejich dva zastupitelé hlasovali tak, jak hlasovali. Svým jednáním nezablokovali jen projednávání Libeňského mostu, ale i řadu dalších zásadních rozhodnutí, týkajících se chodu města,“ říká předseda zastupitelského klubu ANO Michal Hašek.

„Je nepřípustné, aby pan Čižinský takto hrubě zneužíval svého poslaneckého mandátu a blokoval důležitá rozhodnutí týkající se Prahy. Nejde mu ani tak o Libeňský most, ale o své maximální zviditelnění. Pokud by se opravdu choval v zájmu Pražanů, jak stále opakuje, pokusil by se tu věc řešit uvnitř koalice, což se ale nestalo. Já můžu upřímně říct, že mě kvůli Libeňskému mostu v poslední době neoslovil,“ říká primátorka Adriana Krnáčová.

„Svým jednáním neoddálil jen rozhodnutí týkající se Libeňského mostu, ale i mnoho dalších důležitých rozhodnutí, na jejichž přípravě spoustu lidí dlouhou dobu pracovalo. Zablokoval přidělení peněz na posílení platů učitelů základních a mateřských škol o 300 milionů korun, ale i finanční prostředky na protidrogovou prevenci na školách. Na programu dnešního zastupitelstva bylo dokonce i schválení prostředků na rekonstrukci Václavského náměstí a kvůli jejich neschválení hrozí, že se rekonstrukce pozdrží,“ říká zastupitel Patrik Nacher.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama