Ing. et Ing. Jan Skopeček, Ph.D.

  • ODS
  • Středočeský kraj
  • místopředseda PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,17. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.05.2018 10:30:00

Výbor pro evropské záležitosti odmítá účast J-C. Junckera na oslavách Karla Marx

Výbor pro evropské záležitosti odmítá účast J-C. Junckera na oslavách Karla Marx

Usnesení výboru pro evropské záležitosti Poslanecké sněmovny

 Výbor pro evropské záležitosti Poslanecké sněmovny na svém dnešním jednání přijal tento můj návrh usnesení:

„Výbor pro evropské záležitosti odmítá účast předsedy Evropské komise Jeana-Clauda Junckera na oslavách v souvislosti s 200letým výročím narození Karla Marxe. Zvláště vůči východním a středoevropským členským státům EU, které plně nesly tragické důsledky marxistických experimentů, je takový krok předsedy Evropské komise ukázkou naprosté necitlivosti a výsměchu k jejich historii.“

Děkuji kolegům i z ostatních poslaneckých klubů, kteří se k návrhu připojili, a umožnili tak jeho přijetí. Usnesení celého sněmovního výboru má nemalou váhu a ukazuje, že přes vzájemné aktuální politické půtky si je více poslanců vědomo škod, které naší zemi marxistické myšlenky přinesly. Předseda Evropské komise Juncker musí vědět, že se nás jeho jednání výrazně dotklo.

V následujících dnech zároveň dopisem požádám naší paní eurokomisařku Jourovou, aby se od jednání šéfa Evropské komise v této věci distancovala.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama