ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.09.2011 12:27:47

Existuje snad ženská logika?

 Existuje snad ženská logika?

Zákony by měly platit pro každého ať je muž nebo žena

 Když jsem před lety učit ve škole, byl jsem členem pedagogického sboru, který čítal 36 učitelek a dva učitele. Byl jsem nešťastný z pedagogických rad. Například se jednou projednával případ záškoláka. Čekal jsem, že se celá věc bude řešit tak, že se popíše případ, zanalyzují se příčiny a přijme se řešení. K mému úžasu téměř všechny tehdejší kolegyně měly potřebu vystoupit v diskusi a uvést podobný případ ze své praxe s náležitým emočním prožitkem. Nakonec z toho byla téměř tříhodinová debata s nulovým výsledkem, ale nepřebernou škálou pocitů a zážitků.

Bohužel, vzpomínku na tento případ ve mě vyvolalo vystoupení předsedkyně legislativní rady vlády a vicepremiérky Karolíny Peake při obhajobě poslankyně Drastichové, která podváděla u hlasování a to nejen tím, že vytáhla hlasovací karty nepřítomných poslanců, ale s největší pravděpodobnosti také hlasovala za Radka Johna. Karolína Peake vůbec nepochopila v čem je problém. Byl porušen zákon, je potřeba situaci rozebrat, vyhodnotit a přijmout řešení. Místo toho naprosto zmateně mluvila něco o ženách a mužích. Skoro jsem se začal obávat, že bude mluvit o „srdíčku“, „lidičkách“, „kytičkách“, „sluníčkách“ a že to vlastně udělala nezkušená kolegyně Drastichová s dobrým úmyslem a pak je to v pořádku. Bohužel, ani vyjádření některých komentátorů ve smyslu, že vlastně nic neudělala, protože výsledek by byl stejný, je naprosto mimo. Podle téhle logiky, resp. nelogiky, by se dalo říci, že vrah jedná srdíčkem a ten člověk by přece stejně jednou zemřel, takže výsledek by byl stejný.
Jak jsem psal v jednom minulém blogu, Karolína Peake svým vyjádřením nejvíce ublížila ženám. Dělá z nich nesvéprávné bytosti, které potřebují zvláštní ohledy. Být ženou, urazilo by mě to. Karolína Peake by měla rezignovat. Za prvé proto, že obhajuje sexistické názory a nerovnoprávnost pohlaví. Za druhé proto, že jako legislativec prosazuje názor, že zákony neplatí pro každého stejně a obhajuje porušování platných norem. Chápu, že funkce pro Peake byla potřebná z důvodu stability koalice a pokud současná vláda vnímá funkci Karolíny Peake jako její dívčí pokojíček s panenkami, kde nemůže moc škodit, měla by jí alespoň od toho pokojíčku vzít klíče a nepouštět ji ven mluvit… 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama