Ing. Veronika Vrecionová

  • ODS
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,67. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.05.2018 16:58:05

Pro ODS i krajinu je rozhodující způsob zemědělského hospodaření

Pro ODS i krajinu je rozhodující způsob zemědělského hospodaření

Diskuse nad zásadami zemědělské politiky a pojetím zemědělství v ČR byla náplní setkání expertního týmu ODS s vedením společnosti Rhea Holding, která hospodaří v regionech Vysočiny a Jihomoravského kraje.

Společnost patří k největším zemědělským podnikům u nás, na druhou stranu ale hospodaří na principu rodinných farem, tedy na vlastní půdě, podílí se na spolkovém životě v regionu, zaměstnává místní lidi a současný ředitel firmy Josef Kolář počítá s tím, že hospodářství převezmou jeho potomci. To vše jsou zásady, které ODS preferuje a které jsou v souladu s programem ODS v oblasti zemědělství. Příklad Rhea Holding tak ukazuje, že obvyklé dělení zemědělského podnikání na velké a malé podniky, kdy velké podniky jsou symbolem nesprávného zemědělského hospodaření, nemusí vždy platit.

„Jsem ráda, že jsme si mohli některé formulace a postoje ODS k zemědělskému podnikání s panem Kolářem vyříkat, a věřím, že jsme se prakticky ve všem shodli. Nesdílíme snad jen názor na otázku tzv. zastropování evropských dotací, které je ale v kompetenci především Evropské komise. Nějaký způsob krácení dotací pro velké firmy nás s největší pravděpodobností stejně nemine,“ uvedla po setkání vedoucí expertního týmu ODS pro zemědělství a poslankyně Veronika Vrecionová.

Podle poslankyně je pro ODS rozhodující přístup k zemědělskému podnikání, který je přitom u většiny velkých podniků - nástupnických firem po bývalých zemědělských družstev, jiný než ve Rhea Holding. „Velké zemědělské firmy bohužel často sídlí ve velkých městech, nemají k místu podnikání žádný vztah a existují pouze s vidinou okamžitého zisku. Pan Kolář buduje svoji firmu jako něco, co jednou předá další generaci a v co nejlepším stavu. To je základní rozdíl,“ uvedla Veronika Vrecionová.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama