Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.05.2018 7:36:24

Turecký prezident Erdogan je cynik a nemístně provokuje!

Turecký prezident Erdogan je cynik a nemístně provokuje!

Komentář na prohlášení tureckého prezidenta Erdogana na summitu Organizace islámské spolupráce.

Dostal jsem anketní otázku pro ParlamentníListy.cz co říkám na prohlášení tureckého prezidenta Recepa Erdogana, který dle agentury AFP na summitu Organizace islámské spolupráce řekl, že „neexistuje žádný rozdíl mezi zvěrstvy, která utrpěl židovský lid v Evropě před 75 lety, a brutalitou, kterou utrpěli naši bratři (Palestinci) v Gaze“. Izrael dle něj napadá Palestince pomocí podobných metod, „které používali nacisté“, a dopouští se státního teroru. A měly by evropské státy přehodnotit spojenecké vztahy s Tureckem?

Má odpověď:

„Takováto prohlášení, jaké učinil Erdogan jsou projevem buď nevzdělanosti, nebo obrovského cynismu. Jsem přesvědčen, že se v tomto případě jedná o druhou možnost, jelikož prezident Erdogan velice dobře ví, jaká zvěrstva nacisté v době druhé světové války na Židech páchali. Proto je jeho srovnání se současností nemístné a provokativní. Prezident Erdogan dává svými prohlášeními Evropě již delší dobu najevo svou nadřazenost, která je způsobena nenávistnou, netolerantní, velice násilnou a ženami opovrhující islámskou ideologií, které je vyznavačem. Tato ideologie je srovnatelná s nacismem a historie nám to potvrzuje genocidou Arménů Turky v Osmanské říši, která byla pro nacisty inspirací při přípravě židovského holokaustu. Z toho všeho plyne, že musí být Evropa při jakékoli spolupráci s Tureckem velice obezřetná.“
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama