RNDr. Jana Plamínková

  • STAN
  • Praha-Slivenec
  • zastupitelka měst. části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,37. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.06.2018 5:36:00

Nová vodní linka ÚČOV bude mít opatření proti tvorbě pěny

Nová vodní linka ÚČOV bude mít opatření proti tvorbě pěny

V souvislosti s velkým zvýšením obsahu tuků v odpadních vodách je třeba na tuto situaci připravit i budovanou Novou vodní linku Ústřední čistírny odpadních vod.

 Při procesu čištění se totiž právě kvůli tukům ve vodě tvoří nežádoucí pěna, která technologický proces čištění negativně ovlivňuje.

Rada hl. m. Prahy vzala na vědomí informaci o zvýšení nákladů stavby o vícepráce ve výši 16 255 393 Kč bez DPH souvisejících s provedenými technickými opatřeními a schválila příslušný dodatek k Souhrnu smluvních dohod. Současně RHMP vzala na vědomí také informaci o prodloužení lhůty pro dokončení díla o 41 dní, která nyní končí 18. září 2018.

„Loni došlo na ÚČOV k havárii způsobené nadměrným zmnožením vláknitých bakterií. Vzniklo obrovské množství pěny, kvůli níž kal řádně nesedimentoval. Něco podobného by v uzavřené části ÚČOV bylo velmi nepříjemné, proto odborníci hledali řešení, jak tvorbě pěny zabránit. Jako účinné se ukázalo být skrápění. Proto potřebujeme doinstalovat do nové vodní linky skrápěcí sprchy, a to dřív, než se naplní odpadní vodou,“ uvedla radní hl. m. Prahy Jana Plamínková.

Ke skokovému zvýšení obsahu tuků v odpadních vodách došlo v letech 2015 – 2017 a nešlo ho tedy objektivně předvídat v době realizace zadávacího řízení. Celková cena díla je tedy nyní ve výši 6 127 063 740,32 Kč bez DPH.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama