ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,66. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.09.2011 18:54:18

Kdo je to bezdomovec? Ptalo se Brno

Kdo je to bezdomovec? Ptalo se Brno

Na brněnském výstavišti se řešily nejpalčivější problémy spojené s bezdomovectvím. A to v rámci konference „Bezdomovec - kdo to je?“, pořádané Sdružením azylových domů České republiky.

  Na místech přednášejících se vystřídala široká paleta profesionálů, kteří se otázkou nejen lidí bez střechy nad hlavou aktivně zabývají. „Velmi důležité je nastavení lokálních pravidel a podpora sociálního bydlení. Samotná Evropská unie poté může plnit roli koordinátora, protože konkrétní problémy s bezdomovectvím jsou v podstatě ve všech členských státech stejné“, uvedla Brigitte Lugginová ze Zastoupení evropské komise v České republice.

U řečnického pultu se vystřídali zástupci akademické obce, poskytovatelé sociálních služeb, ale i zákonodárci.

Bezdomovectví se mne netýká jen jako političky, ale rovněž jako obyvatelky Prahy, které nenechává tato problematika na území hlavního města, chladnou. S kolegy v poslanecké sněmovně se v následujících měsících chceme zabývat otázkou sociálního bydlení či startovních bytů, což je z mého hlediska krok správným směrem ke komplexnímu řešení otázky lidí z ulice“, nastínila možná řešení předsedkyně Podvýboru pro osoby se zdravotním postižením a sociálně potřebné, Lenka Kohoutová.

Konference měla sloužit k představení nejrůznějších situací a okolností za jakých se běžní občané dostanou do potíží s bydlením. Dalším důležitým bodem bylo představení jednotlivých skupin lidí bez domova, kteří rozhodně nejsou jednotvárnou a homogenní skupinou.

Pomoc lidem bez domova musí být vždy ušita na míru danému jednotlivci a bez veškerých předsudků, nemůžeme je vnímat buď jako oběti či viníky,“ dodával PhDr. Libor Musil z Masarykovi univerzity.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama