Prof. JUDr. Helena Válková, CSc.

  • ANO 2011
  • Středočeský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.07.2018 20:12:00

Nový zákon, doufám, bude a já i přes prázdniny ráda pracuji

Nový zákon, doufám, bude a já i přes prázdniny ráda pracuji

Projev na 17. schůzi Poslanecké sněmovny 11. července 2018 k žádosti vlády premiéra Andreje Babiše o vyslovení důvěry

 Vážený pane místopředsedo, milé kolegyně, milí kolegové,

budu reagovat, protože jsem byla v podstatě vyvolána vaším prostřednictvím, pane místopředsedo, panem kolegou poslancem Výborným a nerada zůstávám dlužna odpověď na tak jednoduchou otázku nad to.

Čili za prvé. Ten nový zákon, předpokládám, že skutečně bude, za druhé na něm intenzívně spolupracuji a jsem v úzkém kontaktu s reprezentanty různých znaleckých profesních uskupení a mám přislíbenu i spolupráci s legislativním odborem Ministerstva spravedlnosti, které bylo informováno bezprostředně potom, co jsme postoupili tuto normu do druhého čtení, že pokud tam nebudou zásadní systémové změny v některých parametrech, ten zákon jako celek není legislativně zmetkovitě vyroben, jak zde bylo řečeno, ale systémově tam musíme udělat několik změn tak, abychom předešli případnému riziku ochromení nebo, řekněme, nějakému ohrožení znalecké činnosti na straně jedné. Na straně druhé musíme nastavit standardní podmínky, kontroly a odpovědnosti znalců a kvality znaleckých posudků, čili za sebe je to koordinováno, nový zákon, doufám, bude a já i přes prázdniny ráda pracuji.

Děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama