ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.09.2011 17:06:40

Městem pro byznys se opět stal Slavkov

Městem pro byznys se opět stal Slavkov

Vítězem jihomoravského kola ankety Město pro byznys byl 14. 9. 2011 v Brně vyhlášen Slavkov u Brna, který se tak stal regionálním držitelem tohoto ocenění potřetí v řadě.

Tajemníkovi vítězného města Pavlu Dvořákovi poblahopřál jako jeden z prvních hejtman Michal Hašek, který nad anketou přijal záštitu.

Druhé místo v krajském kole soutěže obsadily Hustopeče a třetí skončily Židlochovice. Organizátoři soutěže hodnotili mimo jiné ceny bytů, pozemků nebo výši poplatků, míru nezaměstnanosti, výši průměrného platu nebo konkurenci na pracovním trhu. O pořadí rozhoduje celkem padesátka kritérií.

„I když se vítězem ankety stává vždy jen jedno město, jsem přesvědčen, že pro všechny zúčastněné je takovéto porovnání inspirací, jakým způsobem vytvářet a zlepšovat podmínky pro podnikání, pro nová pracovní místa a tím i pro všechny obyvatele našeho regionu,“ řekl při slavnostním vyhlášení nejlepších hejtman Hašek, který dále vyjmenoval, jaká aktuální opatření v této oblasti dělá krajská samospráva. Za jedno z nejdůležitějších označil rozhodování krajského zastupitelstva o Zásadách územního rozvoje kraje, které se bude projednávat ve čtvrtek 22. září, vyzdvihl též aktualizaci strategické vize Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020. „Pokračuje také intenzivní podpora dynamicky se rozvíjejících oborů JMK – IT průmysl, strojírenství, elektrotechnický průmysl. Zajišťujeme též dobré podmínky pro podporu malého a středního podnikání – máme vlastní dotační program pro začínající podnikatele. Podporujeme výstavbu podnikatelské infrastruktury jako pobídku pro podporu oblasti s vysokou přidanou hodnotou pro znalostní ekonomiku - jde např. o výstavbu vědeckotechnických parků. Systémově jsme přistoupili také k rozvoji socioekonomicky slabších mikroregionů Jihomoravského kraje,“ konstatoval Michal Hašek.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama