Bc. Emil Pernica, DiS.

  • KSČM
  • Blansko
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.07.2018 8:19:04

Sucho zachvátilo celou republiku

Sucho zachvátilo celou republiku

Voda začíná být jedním z nejcennějších artiklů.

Nejen zemědělci, sadaři a pěstitelé jsou nešťastní ze současného stavu, kdy teploty dosahují přes 30° C. Voda začíná být jedním z nejcennějších artiklů. Zákaz zalévání zahrádek, napouštění bazénů se stal v mnoha obcích pravidlem. Úroda u zemědělců bude nižší, pěstitelé zeleniny začínají počítat náklady, které jdou nahoru díky nutnému zavlažování.

Pokud zaprší dešťová voda se nestíhá vsáknout a po povrchu půdy odtéká do vodních toků. Klimatické změny jsou patrné již téměř 15 let říkají odborníci. Letos je však léto doslova extrémní. Doplácí na to lidé, zvířata i krajina. Výzkumy říkají, že jeden obyvatel spotřebuje průměrně 7 l vody na den. Nejvyšší spotřebu vody registrujeme v Praze. Pokud počasí bude takto pokračovat stane se voda jednou z nejvýše ceněných strategických surovin. Je možné využívat vodu dešťovou, tak jak to činili naši předci. Bohužel letos déšť marně vyhlížíme. Přívalové deště a bouřky spíše ničí nežli pomáhají. Obava ze sucha zvýšila zájem občanů o vlastní studny. Mnohdy je však nedostatek spodní vody tak velký, že ani toto není řešením pro všechny.

Snažme se tedy v našich domácnostech i průmyslových podnicích s vodou šetřit tak, aby nedocházelo k jejímu nedostatku a lidé si nemuseli zajišťovat dovoz pitné vody pro domácnosti. Každá taková služba je dalším nákladem pro obce a města. Všichni víme, že voda je životodárnou tekutinou, kterou k životu potřebujeme. A potřebovat budou i další generace.

Bc. Emil Pernica, vedoucí kandidát KSČM pro volby do Zastupitelstva města Blansko
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama