JUDr. Vojtěch Filip

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.08.2018 10:27:39

Všude žijí lidé, aneb byty pro mladé lékaře i učitele

 Všude žijí lidé, aneb  byty pro mladé lékaře i učitele

Chybí lékaři, chybí učitelé, chybí…chybí… Ne všude někdo chybí, ale v malých obcích a v různých částech naší vlasti ano. Co s tím budete dělat?

 S podobnými dotazy se setkávám dnes a denně. Nedivím se dotazům, spíše se divím, že proto náš stát a kraje ještě nenašli nějaké pozitivní řešení. Absolventy trápí nízké nástupní platy, ale také nedostatečné či cenově nedostupné zázemí. Zkuste si najít ceny nájmů například v krajských městech a přesvědčte se sami. Dát půlku výplaty, někdy i více, jen za nájem, se asi nikomu nechce. Někteří mladí lékaři tak raději prchají do zahraniční, kde si mohou pro budoucno alespoň zdokonalit řeč a získat zkušenosti, čerství pedagogové pak raději než před katedrou pracují mimo svůj obor, kde je žel někdy čeká i větší odměna, než jakou má novopečený učitel. Nabízím jedno řešení, které je jistě možné. Odpovědnost je v tomto případě zejména na straně měst a obcí a také krajů. Ty by měly již jednou provždy skončit s bezhlavou privatizací obecních bytů a měly by naopak začít s výstavbou bytů nových. Ty by pak mohly nabídnut mladým lékařům nebo učitelům, ale třeba i pro obecní policii nebo městské služby. Nedostatkových profesí je samozřejmě daleko více. Jsem si jistý, že mladý začínající lékař jistě uvítá, pokud mu obec nabídne dostupné bydlení s regulovaným nájmem a případně ho podpoří i v pořizování ordinace.

Dostupná zdravotní péče, podpora učitelů, cenově přístupné bydlení nebo podpora výstavby nových obecních bytů jsou prioritami KSČM v letošních komunálních volbách. Přinášíme jasná řešení, žádné populistické hesla, která nikam nevedou, nebo která jen těžko někdo dotáhne do úspěšného konce. Věřím, že nás podpoříte.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama