Marcel Chládek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.09.2011 20:41:58

Vrací se s Dobešem školství do doby temna?

Vrací se s Dobešem školství do doby temna?

Nedávno vyšlo najevo, že si ministerstvo školství nechalo Výborem pro ochranu rodičovských práv vypracovat materiál nazvaný „Pročistění rámcového vzdělávacího programu – sporná témata“.

Materiál je sám o sobě naprosto šokující a vrací české vzdělávání doslova do doby temna, kdy budí dojem, že byl sepsán před několika staletími.

Zastavím se například u kapitoly sexuální výchovy. Podle něj by se neměl používat výraz "sexuální zneužívání", protože je to podle "odborníků" z výše zmiňovaného výboru se jedná o formu týrání a základem je pouze to, aby dítě dokázalo požádat o pomoc, až u něj taková situace nastane. Ptám se: Kde je prevence? Cožpak nebylo v poslední době několik případů sexuálního zneužívání dětí, které končilo i smrtí?

Dále se v materiálu píše, že by učitelé neměli hovořit o pohlavních nemocech a měli by zmiňovat rizika hormonální antikoncepce. To je téma, o kterém se hovořilo někdy před 60 lety. Od té doby uplynula spousta let a zjistilo se, že podobné obavy jsou liché.

Perlička na závěr – podle tohoto materiálu je nejlepší prevencí proti pohlavním chorobám sexuální zdrženlivost.

Velmi se divím tomu, že ministr školství Josef Dobeš připustil, aby se takto závažná problematika, jako je pročištění rámcového programu vzdělávání delegovala lidem s takovými názory. Podle mého názoru je to návrat do doby temna a cesta do pekel.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama