Ing. Radovan Vích

Člen předsednictva hnutí SPD, předseda RK SPD LBK
  • SPD
  • Liberecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.08.2018 18:27:41

Vích (SPD) Úmrtí tří našich vojáků v Afghánistánu.

Vích (SPD) Úmrtí tří našich vojáků v Afghánistánu.

Chci se připojit ke všem těm kondolencím a vyjádřit upřímnou soustrast rodinám a příbuzným tří vojáků kteří padli dnes ráno při plnění služebního úkolu v Afghánistánu.

Padli při odpovědném plnění rozkazů a  patří jim bez pochyby naše úcta. Pro mě osobně to není neznámé prostředí, takže vím jak je zde služba náročná.

Boj proti terorismu je z mého pohledu velmi důležitý. Válka trvá již sedmnáct let a není vidět konce války. Naši vojáci zde odvádějí špičkovou práci, to je však také otázka zvolené taktiky. Měla by se přehodnotit celková strategie na úrovni vedení NATO a operace Resolute Support. Žádná teroristická operace nemůže trvat 17 let. Taliban posiluje a roste distribuce opia. Dlouhodobě nesouhlasíme se způsobem jak byla a je vedena kampaň v Afghánistánu. Mise v Afghánistánu je pro nás a naše vojáky náročná po všech stránkách. Zdrojově, lidsky, finančně, materiálně. Je však z mého pohledu také nekonečná.

Jsme v SPD přesvědčeni, že Afghánistán je třeba nechat Afgháncům a nenutit jim politické, ani jiné pro ně cizí modely života. Ať ve své zemi žijí jak chtějí a za své peníze.Terorizmus nám dnes podle mého názoru hrozí především díky imigrační a multikulturní politice EU. Naše vojáky budeme potřebovat doma. Nás v této souvislosti mnohem více znepokojují vlajky Islámského státu, které se začínají objevovat na Balkáně.

Je všeobecně známé, že hnutí SPD nepodpořilo záměr zahraničních misí na léta následující v té podobě, která byla sněmovnou nakonec schválena. Navrhovali jsme optimalizaci počtu stávajících deseti zahraničních operací a to bez navyšování celkových počtů. Máme dlouhodobě výhrady ke stávající koncepci naší armády, která je budována jako zahraniční expediční sbor a nikoliv pro budování obrany našeho státu podle čl. 43 naší Ústavy.

Ing. Radovan Vích

poslanec, člen předsednictva SPD,

místopředseda výboru pro obranu PS PČR

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama