Občané městu, město občanům

"OMMO.... ejhle, člověk!"
  • OMMO
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.08.2018 16:14:39

H. Svobodová (OMMO): Mostecké předvolební kolbiště aneb papír unese hodně

H. Svobodová (OMMO): Mostecké předvolební kolbiště aneb papír unese hodně

Zřejmě nejen Most, ale i další obce a města se v tomto a pokračujícím období týdnů a měsíců stanou jakýmsi „otevřeným kolbištěm“ pro politické subjekty usilující o voličské hlasy v letošních podzimních komunálních volbách.

 

Zřejmě nejen Most, ale i další obce a města se v tomto a pokračujícím období týdnů a měsíců stanou jakýmsi „otevřeným kolbištěm“ pro politické subjekty usilující o voličské hlasy v letošních podzimních komunálních volbách. Také v Mostě se již vyrojila řada zaručených informací, mediální prostor je tu více či méně extenzívně ovládán těmi, kdo zkrátka „sponzoruje“ to nebo ono medium. Vznikají i tzv. účelově vytvářená média, např. Mostecký list (názvem lehce připomínající magistrátem vydávané Mostecké listy). Mostecký list vůbec, ale vůbec nepřipomíná jakýsi pokus poněkud „amatérsky“, přesto odhodlaně, nákladem 35.000 výtisků soustředit se na některé causy a jejich údajné nositele…  Snad ze všech „nejpůsobivější“ je tzv. Anketa na str. 4. Nejenže vlastně nejde o anketu z hlediska metodologických a metodických charakteristik, za přímo kuriózní lze považovat rádoby vyjádření jednotlivých účastníků. Ale abychom to neprotahovali, z podobného soudku „kvality“ je např. internetově se profilující již nějaký rok Kauza Sever. Neřešme nyní, nakolik vůbec uvedená tiskovina splňuje nároky např. z hlediska tiskového zákona. Jenže ono nejde o ani tak o žurnalistiku či její kvalitu, tiskový zákon a další podobné „banality“. Jde o „předvolební boj“, k němuž se už sotva které tiskové médium na Mostecku odhodlá. Naposledy to snad byl Týdeník Homér…? A tak si s odstupem let dává nyní pauzu. Nač se taky vystavovat orgánům činným v trestním řízení opět na oči, že? A proč mám dojem, že i tak to probíhá pořád stejně, tj. dá se pár hlav:-(ounů (nejlépe v pozadí dlících) dohromady, nejlépe stejných, a nějaký ten „obolos“ vrazí právě do podobně „mentálně silných“ počinů?

Ušetřena nejsou ani média údajně „zpravodajující“ o seniorech Ústeckého kraje, a také v nákladu 35.000 výtisku pod názvem J-Echo seniorů, informační zpravodaj seniorů Ústeckého kraje. Výtisky se vám nyní mohou válet na různých místech v domech. Jeho červencové číslo se opět chopila staronová skupina politického hnutí ProMost, dříve Severočeši.cz, potom ve zmatku vášní zase Severočeši Most, pokaždé údajně „silou peněz a uzdy držení“ podnikatelem J. Zelenkou. Pokud to vydržíte celé přečíst – a jak říká pro Mostecký deník předseda od komunistů R. Belej: „Řada lidí má dovolenou a politika je teď tolik nezajímá,“… A ten to musí vědět, protože to byl a je „kámen úrazu“ aktivit v KSČM, neboť chalupy a chaty jsou u nich v kurzu ještě cca do konce září. No a volby jsou už 5. a 6. října. Takže pokud to J-Echo seniorů vydržíte celé přečíst, dozvíte se např. z úst náměstka M. Hrvola, že „Na příkladu Repre je krásně vidět naše práce.“ Ano, „práce“ některých z nich určitě. Tedy, na údajný obolos „zmanažerovaný Tondou, který se kdoví proč už v Mostě nezdržuje“, jenž prý většina hlasujících zastupitelů v r. 2010 obdržela s tím, že právě prodej KD Repre odmávla. A pokud budeme konkrétní, tak k nim tehdy patřili z těch, co nyní zase kandidují „pro jistotu v dresu“ ProMost V. Vozka a o nic méně MUDr. Dernerová (zřejmě dodnes bojující v x-tém politickém dresu proti korupci). A samozřejmě další…, kteří se dnes také odvolávají na „krásně viděné výsledky své práce“. Ale možná jen pan náměstek Hrvol sází na své mládí a především na „ztrátu paměti“ občanů, které „politika tolik nezajímá“. A proč taky! Bylo to už přeci tak dávno, a od té doby, co je u moci „změna“ v podobě Severočeši Most, co je nyní zase ProMost právě KD Repre „okamžitě a střelhbitě“ napravovala. Ty nešvary, co „jiní stejní“ jeho spolukandidáti taky „upekli“. Dovolím si přesto připomenout, že jediným, kdo se na společné lodi nesvezl, byl v r. 2010 jistý V. Balín, který o svých pochybnostech hovořil nahlas, a také pro prodej KD Repre nehlasoval. A bylo to od r. 2010 politické hnutí Občané městu, město občanům v osobě jeho bývalého předsedy L. Vaňka, kdo celou věc neponechal bez povšimnutí a některým exponovaným hlavám se značně rosila čela, ano, až tam… O konání jeho i OMMO informujeme stále https://www.hnutiommo.cz/news/kauza-kd-repre-v-moste-v-souvislostech1/ . To jen kdyby si někteří přeci jen ráčili osvěžit paměť. Např. pan J. Kurcin, bývalý náměstek (dříve KSČM, dnes na kandidátce SMM už min. podruhé) údajně za odměnu, obolos, ne-obolos, můj ty Tondo, se vyjádřil: „zachovat planetárium a všechno ostatní zbourat a postavit nový kulturní dům“. Jo, jo, bejt tu tak móře! Tak aspoň jezero. Apropós, náměstek J. Kurcin toho primátora jménem V. Vozka (tehdy za SMM), dnes zase ProMost. Neříkejte, že si nevzpomínáte na „causu jeho titulu MBA cca za 180.000 Kč, ty jeho Tondo!“

A že KD Repre v souvislostech bylo, a jistě zase bude :-)) „lukrativní causou“, svědčí jistě nikoliv nezajímavá jména současných politiků na samotné výši Ústeckého kraje mající své „všimné“ např. v obytných prostorách Centrálu Most.

A aby všem těm „mosteckým kuriozitám“ a „boji proti korupci“ nebylo a nebude nikdy dost, doplňují je takové drobné bizarnosti“, jakože někteří kandidující nevědí, za co to vlastně kandidují. Hnutí nebo sdružení ProMost? Tak se např. na stránkách již zmíněného Echa Seniorů dočteme, že jeho kandidát Alois Malý, člen Rady města Mostu „opět přijal nabídku, aby kandidoval za sdružení ProMost i v nadcházejících komunálních volbách.“  Hm, možná teplo, horko, tropy v Mostě. Anebo jen netrpělivost srdcí, s jakou se již někteří vidí v „bráně vítězů“?

Takže vyvstává-li u někoho z vás otázka: proboha, tak co s tím teda? Musím kulantně upozornit, že tohle opravdu, ale opravdu už dávno není správná otázka. Ta totiž z ní, čeho se raději skutečně vzdát, aby vůbec mělo smysl jít k volbám? Třeba vlastního pohodlí a začít se zajímat o to, co a kdo nám vlastně slibuje a čím se zaklíná. A nedělá-li z nás tak trochu zase hlupáky.

 Chápu, asi je to těžší, než jste si mysleli.


Více zde: https://www.hnutiommo.cz/news/h-svobodova-mostecke-predvolebni-kolbiste-aneb-papir-unese-hodne/
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama