ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.08.2018 13:03:00

Praha připraví vyhlášku o regulaci provozní doby hostinských zařízení

Praha připraví vyhlášku o regulaci provozní doby hostinských zařízení

Městská část Praha 1 se opět obrátila na hlavní město Prahu se žádostí o přípravu vyhlášky, která by omezila provozní dobu barů, diskoték a dalších podobných zařízení v centru města.

Žádost dnes vzala na vědomí Rada hl. m. Prahy a uložila Živnostenskému odboru Magistrátu hl. m. Prahy příslušnou vyhlášku co nejdříve zpracovat a předložit ke schválení.

„Myslím, že je na čase se touto situací velmi vážně zabývat. Jde o to, aby centrum města bylo normálně obyvatelné a rezidenti nebyli terorizováni neustálým hlukem a dalšími negativními jevy. Dále jde o celkovou tvář Prahy. Naše město přece nemůže být opět známo ve světě jen jako místo s levným alkoholem, kde je možné si dovolit úplně všechno. A pokud majitelé podniků v Praze 1, poskytovatelé ubytování a další podnikatelé žijící z turistického ruchu, nemají zájem se situací něco dělat, pak asi není jiné cesty než vyhláškou provozní dobu barů a diskoték a klubů omezit. Centrum města prostě pouze turistům patřit nemůže a nebude,“ uvedl radní hl. m. Prahy Daniel Hodek.

Podle představitelů Prahy 1 se každou noc mění centrum města doslova v bojovou zónu, kde se život pro rezidenty stává neúnosným a problém se stále prohlubuje. Zvyšující se počet turistů, levný alkohol a mnoho podniků otevřených do ranních hodin proměnily některé lokality v centru Prahy z výkladní skříně hlavního města v pouhou kulisu pro večírky, party a diskotéky. Image Prahy, které ve světě má, se tak neustále zhoršuje.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama