Ing. Radovan Vích

Člen předsednictva hnutí SPD, předseda RK SPD LBK
  • SPD
  • Liberecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.08.2018 7:56:00

Vích (SPD) Původní obyvatelé Chemnitzu mají mou plnou podporu.

Vích (SPD) Původní obyvatelé Chemnitzu mají mou plnou podporu.

Tisíce lidí se ve čtvrtek večer v Saské Kamenici (Chemnitz) účastnily demonstrace pravicového hnutí Pro Chemnitz. Tentokrát se protesty obešly bez násilí.

Debatovat s lidmi přijel i premiér Michael Kretschmer (CDU), který vyjádřil pochopení pro demonstrace a odsoudil chování extremistů a hajlování, s čímž je nutné souhlasit. Stalo se tak po nedělním útoku, po kterém zemřel pětatřicetiletý Němec. Z ubodání jsou podezřelí přistěhovalci z Iráku a Sýrie. Při následných demonstracích se zranilo několik lidí, policie nasadila i vodní děla.

Opět se však hlavní zájem mainstreamových médii nesoustředil na toho kdo vraždil, ale na toho kdo si dovolil protestovat. 23 bodných ran, jen tak ze srandy a ještě se někdo diví, že obyvatele jsou zděšení? Jen tak mimochodem se neinformuje o skutečnosti, že útočící mladík byl v podmínce za násilí a dále měl několik zápisů ohledně drogových deliktů, řízeni v opilosti a podobně. Také měl být deportován, ale podařilo se to nějakým způsobem zastavit.

Původní obyvatelé Chemnitzu mají v tomto mou plnou podporu. Když to není schopna vláda kancléřky Merkelové vidět, je potřeba se ozvat. Už toho prostě bylo dost! Skoro se zdá, že politiky pobouřil víc ten protestní průvod než vražda jednoho z občanů. Také jsem přesvědčen, že novinářský slovník záměrně zaměňuje slova "pravicoví extrémisté" za slova "právem naštvaní občané". Prakticky až na pár jednotlivců nejde o žádné ultra pravičáky či nácky, ale o normální obyčejné lidi, kteří už mají dost hyperkorektnosti a pokrytectví vlastních politiků a přehlížení problémů s ilegálními imigranty. Radikální babičky, ultrapravicoví dědové a xenofobní tátové a mamky od rodin chtějí prostě ve svém městě žít spokojený život beze strachu, a tak vyšli do ulic a protestují. Je tedy na čase rozehnat je vodními děly a alespoň půlku pozavírat.

Mám však takový dojem, že v Chemnitzu se bojuje za západní Evropu jako celek - aby se konečně vzbudila na rozdíl od států V4. Další protest by měl v Chemnitzu pokračovat v sobotu, tak uvidíme.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama