Mgr. Václav Klaus

  • Trikolora
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,67. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.09.2018 17:31:00

Za chvíli skončíme jak v 19. století

Za chvíli skončíme jak v 19. století

Projev na 19. schůzi Poslanecké sněmovny 11. září 2018 k zákonu o pozemních komunikacích

 Dobrý den, dámy a pánové.

Já bych se s dovolením taky vyjádřil. Je to další buzerace řidičů. Vždyť v jaké zemi žijeme? Naši předkové vybudovali čtyřproudovky, teď už jsou z toho zase dvouproudovky. Máme tisíc jedna dalších semaforů. Další a další omezení rychlosti. Rozšiřují se obce, že už skoro mezi nimi není žádné místo, kde by byla silnice první třídy. Všude kamery, kontroly. Přimícháváme bordel do biopaliv, aby to auto míň jelo. Tisíc jedna opatření. Za chvíli skončíme zase jak v 19. století, že poběží chlap s píšťalkou a s praporkem, že jede vozidlo. Takhle k tomuhle tomu se pomalu blížíme místo toho, abychom trošku zvýšili rychlost na dálnicích a nějaká normální opatření, tak zase přijmeme další byrokratické opatření, že poženeme nějaké řidiče k doktorovi. Ta bezpečnost má tisíc jedna aspektů. Tak samozřejmě to můžeme dělat do nekonečna. Můžeme uzákonit, že auta smějí jezdit dvacítkou jenom, a ta bezpečnost se taky zvýší.

Takže navrhuji zamítnout. Když to zamítnutí nebude, tak načtu řadu pozměňovacích návrhů pro liberalizaci silničního provozu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama