Bc. Roman Hanák

  • SOCDEM
  • Kobeřice u Brna
  • starosta obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.09.2018 9:20:00

Jihomoravský kraj a Brno chtějí spolupracovat na vybudování cyklostezky

Jihomoravský kraj a Brno chtějí spolupracovat na vybudování cyklostezky

Silnice podél Brněnské přehrady je vzhledem k hustému provozu v lokalitě příliš úzká, navíc jsou na ní výmoly a trhliny. Jihomoravský kraj ji proto chce rozšířit a opravit a v loňském roce pro stavbu zpracoval i technickou studii.

Město Brno přitom plánuje zřídit ve stejném úseku cyklostezku. Plánovat ji začalo již v roce 2007. Město i kraj proto uzavřou rámcovou dohodu o spolupráci na obou akcích. Její podpis dnes (10. září) schválili radní Jihomoravského kraje.

„Obě akce se mají realizovat ve stejném území a v několika úsecích z prostorových důvodů v těsném souběhu, kdy by realizace jedné či druhé akce odděleně byla technicky i investičně náročná a vyžadovala by i dvojí dopravní omezení. Proto hodláme spolupracovat a koordinovat přípravu obou staveb i samotné práce,“ shrnul náměstek hejtmana Jihomoravského kraje pro oblast dopravy Roman Hanák.

Rekonstrukce samotné silnice by podle něj mohla přijít na necelých 100 milionů korun, přičemž náklady na stavbu cyklostezky odhadlo Brno v roce 2007 na 69 milionů. „Mluvit o zahájení stavby je dnes předčasné, čeká nás ještě příprava potřebné dokumentace a také majetkoprávní vypořádání,“ uzavřel Hanák.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama