Bc. Roman Hanák

  • SOCDEM
  • Kobeřice u Brna
  • starosta obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.09.2018 17:56:00

Kraj bude soutěžit obsluhu autobusových linek

Kraj bude soutěžit obsluhu autobusových linek

V roce 2017 v důsledku skokového navýšení mezd podali někteří z autobusových dopravců na Brněnsku, Boskovicku a v oblasti Jihovýchod z ekonomických důvodů výpovědi celých smluv.

Nebo, v případě, kdy byla smlouva uzavřena na více oddílů veřejných zakázek najednou, jednotlivých jejich částí. Aby nedošlo k ohrožení dopravní obslužnosti regionů, musí Jihomoravský kraj vyhlásit výběrové řízení na obsluhu těchto linek. Předpokládaná hodnota tendru, který na svém dnešním (24. září) zasedání schválili radní Jihomoravského kraje, je přibližně 794 milionů korun.

„Celkem soutěžíme 13 podoblastí, přičemž 9 se jich nachází na Brněnsku, tři na Boskovicku a jedna v oblasti Jihovýchod. Nově vybraní dopravci by měli začít ve všech případech jezdit ode dne celostátní změny jízdních řádů v červnu 2019, datum ukončení smlouvy se však případ od případu liší. U některých je to konec roku 2021, u jiných potom 2022 nebo 2023,“ shrnul náměstek hejtmana Jihomoravského kraje pro oblast dopravy Roman Hanák.

Při výběru nových dopravců bude hrát zásadní roli cena, která má ve výběrovém řízení 80% váhu. „Budeme však posuzovat i technologické postupy či organizační a technické zabezpečení provozu,“ uzavřel Hanák.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama