Ing. Marta Nováková

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.09.2018 16:47:00

Vláda schválila novelu zákona o investičních pobídkách

Vláda schválila novelu zákona o investičních pobídkách

Hlavním cílem vládní novely zákona o investičních pobídkách je racionalizovat podporu projektů, které by měly získat podporu státu.

 Klíčovou změnou přitom je to, že veškeré žádosti o investiční pobídky budou před jejich rozhodnutím podléhat výhradnímu schválení Vládou ČR. V případě neschválení pak Ministerstvo průmyslu a obchodu nebude moci těmto projektům investiční pobídku poskytnout.

Ministryně průmyslu a obchodu Marta Nováková po projednání novely zákona vládou připomněla, že „přenesení rozhodování o poskytování investičních pobídek přímo na úroveň Vlády České republiky znamená jednoznačný pozitivní posun v transparentnosti podpory konkrétních projektů."

"Zároveň to dává vládě efektivní nástroj, jak orientovat případné investiční pobídky tam, kde to je skutečně potřebné a přináší také, a to považuji za zcela zásadní, silný parametr veřejné kontroly nad tím proč a komu má být investiční podpora státu poskytnuta,“ uvedla ministryně Marta Nováková.

Podle ministryně průmyslu a obchodu novela zvyšuje racionalitu ekonomického vyhodnocení poskytované veřejné podpory a do budoucna přinese i vyšší míru efektivity fungování celého systému investičních pobídek, protože bude reflektovat dynamiku vývoje na trhu.

V případě, že nová pravidla pro státní pobídky schválí i Poslanecká sněmovna a Senát Parlamentu ČR, měla by platit od poloviny příštího roku. Změny v systému investičních pobídek však kromě toho mohou být provedeny až po jejich akceptaci ze strany Evropské komise.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama