Ing. Marta Nováková

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.09.2018 16:06:00

Ministryně Nováková v EU podpořila vyšší zapojení žen do oboru IT

Ministryně Nováková v EU podpořila vyšší zapojení žen do oboru IT

Ministryně průmyslu a obchodu ČR Marta Nováková dnes zahájila svá jednání v Evropské unii pracovní snídaní s rakouskou ministryní pro digitalizaci a podnikatelské prostředí Margarete Schramböckovou.

 Hlavním tématem snídaně, kterou organizovalo rakouské předsednictví, byla vyšší míra zapojení žen do digitalizace „More women in digital“.

Rakouská ministryně během snídaně zdůraznila potřebu vzájemné spolupráce organizací, firem a institucí, které mohou být hlediska vyššího zapojení žen pro ostatní dobrým příkladem.

Ministryně Marta Nováková v této souvislosti připomněla, že sama má dlouholetou osobní zkušenost z prostředí informačních technologií, protože řídila úspěšné počítačové společnosti. „Přestože jsem byla manažerkou v businessu IT, to, že v tomto oboru působím jako žena, mi nikdy nepřipadalo nepřirozené. Během dnešní snídaně jsme se s mou rakouskou kolegyní shodly, že každá aktivita, která pomůže zvýšit počet žen v tomto oboru, je velmi důležitá a přínosná,“ uvedla ministryně Marta Nováková.

Další program ministryně průmyslu a obchodu Marty Novákové pokračuje zasedáním Rady EU pro konkurenceschopnost a vnitřní trh.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama