JUDr. Vojtěch Filip

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.09.2018 20:38:29

100 dní koaliční vlády

100 dní koaliční vlády

Z pohledu KSČM vnímáme prvních 100 dní koaliční vlády Andreje Babiše složené z ministru nominovaných hnutím ANO 2011 a ČSSD se smíšenými pocity.

Vzhledem ke složení nelze mít přehnané očekávání , ale vnímáme určitý zásadní rozdíl od přechozích vlád. Není to tedy vláda s níž by KSČM spojovala přehnané naději a výrazný optimismus.  KSČM prostřednictvím hlasů svých poslanců umožnila získat důvěru výše uvedené koaliční vládě. Podmínili jsme to programovou podporou našim sedmi prioritám. Za pozitivní tedy především vidíme, že Česká republika má vládu s důvěrou a může přistoupit k nápravě některých negativních opatření předchozích vlád. Rozhodující je zda jde i o nové  směřování České republiky do budoucna.  Z pohledu našich priorit zatím vláda  plní své závazky. Byť s různou intenzitou. Kladně hodnotíme např.. prvé kroky směřující k valorizaci důchodů , obdobně přístup k navyšování mezd, dosáhli jsme dohody o plánu k navýšení minimální mzdy, zrušení karenční doby, a dalším sociálním opatřením. Velice opatrní či spíše nespokojení jsme v současných krocích . Kritické výhrady máme k pomalému vývoji v personální situaci v resortu zahraniční politiky, zdravotnictví. Další čas ukáže jak se bude situace vyvíjet, zda dál bude KSČM ochotna vládu tolerovat i do budoucna, práci budeme kriticky posuzovat případ od případu.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama