Ing. Marta Nováková

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.10.2018 12:40:00

Partneři jsou důležití nejen jako nositelé zpětné vazby

Partneři jsou důležití nejen jako nositelé zpětné vazby

Ministryně průmyslu a obchodu Marta Nováková dnes na brněnském výstavišti za účasti premiéra Andreje Babiše, ministrů vlády, prezidenta Hospodářské komory ČR Vladimíra Dlouhého slavnostně zahájila činnost Exportního domu.

 Ten je společným projektem Ministerstva průmyslu a obchodu, Ministerstva zahraničních věcí, Ministerstva obrany, společnosti EGAP a agentury na podporu exportu CzechTrade.

Po dobu konání 60. Mezinárodního strojírenského veletrhu bude hostit řadu odborných a doprovodných akcí, které bude MPO a další instituce v rámci veletrhu organizovat především v souvislosti s podporou exportu.

„Jsme otevřená silně exportně orientovaná ekonomika, proto jsou pro nás naprostou nutností mezinárodní konkurenceschopnost, technologický růst českých firem, stabilní a vstřícné podnikatelské prostředí, podpora vědy, výzkumu, vzdělávání, liberalizace a transparentních pravidel zahraničního obchodu,“ uvedla při slavnostním zahájení činnosti Exportního domu ministryně Marta Nováková.

V oblastech rozvoje českého průmyslu, konkurenceschopnosti i podpory exportu MPO úzce spolupracuje s Hospodářskou komorou ČR, Svazem průmyslu a dopravy ČR a Asociací malých a středních podniků a živnostníků a dalšími profesními sdruženími a asociacemi. „Tito partneři jsou pro nás velmi důležití nejen jako nositelé cenné zpětné vazby, ale jejich názory a věcné pohledy nám umožňují konfigurovat případné legislativní změny s realistickou a hlavně praktickou zkušeností,“ dodala ministryně Marta Nováková. Jak uvedla, domácí ekonomice se i nadále daří, nicméně lze očekávat, že tempo růstu bude nižší než v loňském roce. Tahouny jsou tradičně domácí poptávka a právě export.

Ministryně Marta Nováková také pozvala všechny hosty k návštěvě expozice Ministerstva průmyslu a obchodu (pavilon Z, st. č. 026). Ve stejném prostoru návštěvníci mohou najít i oficiální zastoupení agentur CzechTrade a CzechInvest, Agenturou pro podnikání a inovace, Strojírenským zkušebním ústavem a Úřadem pro technickou normalizaci, numerologii, metrologii a státní zkušebnictví. Hlavním tématem expozice MPO ČR je „100 let českého průmyslu, tradice a budoucnost.“

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama