Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.10.2018 21:34:00

Namátkové kontroly hranic řeší kritickou situaci jen částečně

Namátkové kontroly hranic řeší kritickou situaci jen částečně

Komentář na facebookovém profilu k ostraze státních hranic

 O tom, že hranice Schengenu nefungují, svědčí další případy z minulého týdne, kdy na našem území cizinecká policie zastavila převaděče, který měl v autě šest Iráčanů. Policisté z Ústí nad Labem kontrolovali na dálnici D8 ve směru do Německa osobní auto s rakouskou poznávací značkou, které řídil muž z Bulharska. Ve vozidle se nacházelo šest lidí bez dokladů, kteří shodně uvedli, že jsou Iráčané. Další čtyři osoby odhalili policisté na dálnici D1 ve směru na Prahu. Sedmatřicetiletý řidič z Ukrajiny vezl dva lidi v autě a dva v zavazadlovém prostoru. Uvedli, že jsou Vietnamci.

Policie při kontrolách na území Česka zajistila letos podle statistiky 164 tranzitních nelegálních migrantů a zahájila trestní stíhání jedenácti lidí podezřelých z převaděčství. Uvedených osob je ale zřejmě mnohem více. Bavorský ministr vnitra hovoří jenom v tomto roce o více než dvou tisících zadržených osobách, které prokazatelně přišly do Německa z naší strany.

V této souvislosti SPD dlouhodobě navrhuje zajistit ostrahu našich státních hranic po vzoru Rakouska. Namátkové kontroly řeší kritickou situaci jen částečně a nikoliv systémově. Je to žádoucí z hlediska větší bezpečnosti našich občanů.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama