Dr. Libor Rouček

Bývalý europoslanec
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,84. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.10.2011 11:00:33

Libor Rouček se sešel s byvalým americkým prezidentem Jimmym Carterem

Libor Rouček se sešel s byvalým americkým prezidentem Jimmym Carterem

Místopředseda Evropského parlamentu Libor Rouček (ČSSD/S&D), mimo jiné zodpovědný za sledování voleb, se dnes setkal s bývalým americkým prezidentem Jimmym Carterem, který přijel na pozvání předsedy Evropského parlamentu Jerzyho Buzeka. J. Carter v s

 Toto setkání se konalo krátce po jednání na vysoké úrovni, jehož tématem byla deklarace zásad pro mezinárodní volební pozorovatelské mise. Schůzky se také zúčastnila Catherine Ashtonová, vysoká představitelka EU pro společnou zahraniční a bezpečnostní politiku.

Během dnešní výměny názorů o vztazích s východními a jižními sousedy EU, Libor Rouček zdůraznil roli USA při prosazování lidských práv jako nástroje k podpoře pozitivních změn v zemích středovýchodní Evropy.

Bývalý americký prezident Carter, který se aktivně angažuje v izraelsko-palestinském dialogu, vyzval EU, aby vyplnila vakuum v prosazování míru na Blízkém východě a asistenci Palestinské samosprávě a jejím obyvatelům při dosahování základních lidských práv a svobod. V tomto smyslu také zdůraznil to, že Izrael musí jednat v souladu s platnými rezolucemi Rady bezpečnosti OSN.

Brusel, 4. října 2011

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama