Ing. Marian Jurečka

  • KDU-ČSL
  • místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.11.2018 16:01:00

Rozhodné, charakterní, sociálně demokratické možná

Rozhodné, charakterní, sociálně demokratické možná

Projev na 23. schůzi Poslanecké sněmovny 23. listopadu 2018 k návrhu na vyslovení nedůvěry vládě České republiky

 Vážený pane místopředsedo, kolegyně, kolegové, vládo, dovolte mi fakticky zareagovat na pana poslance a předsedu poslaneckého klubu ČSSD Chvojku.

Několik faktů. Za prvé. Já jsem si analyzoval vystoupení pana prezidenta Zemana a on vždy mluvil v posledních dvou týdnech o tom, že pokud by dnes byla vyslovena nedůvěra této vládě, že pověří sestavením příští vlády Andreje Babiše. Nemluvil ani jednou o tom, že ho jmenuje premiérem příští vlády. Abychom byli korektní i pro diváky a pro veřejnost, je potřeba připomenout, že v minulosti tento model tady nastal. Václav Havel po takzvaném sarajevském atentátu tehdy pověřil sestavením vlády Josefa Luxe, ale ten se nestal premiérem a navrhl a domluvil dohodu na tehdejší vládě a premiérem byl jmenován někdo jiný. Takže ten model tady byl a je potřeba se na to dívat také i touto optikou.

Nicméně vy jste v té vaší obhajobě, a ten minulý týden tady nestála, jak jste řekl vy vašimi slovy, prostřednictvím pana předsedajícího, nějaká směsice podivných stran, stáli tam tehdy všichni představitelé regulérní opozice v této Poslanecké sněmovně a dnes všichni jasně popsali, jaké jsou další možnosti, vašem projevu prezentoval dnešní sociální demokracii a vaše rozhodné charakterní sociálně demokratické možná. Děkujeme za to, že to víme.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama