JUDr. Vojtěch Filip

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.01.2019 8:26:54

Ekonomická krize a pomoc občanům

 Ekonomická krize a pomoc občanům

Máme před sebou další ekonomickou krizi, která bude citelná pro nás pro všechny. Žel, někteří ekonomové a politici si to stále nepřipouští. Je nutné se připravit na nejhorší a ochránit především občany naší země.

Neoliberální model, který může za rozpad sociálního státu, dávno zkrachoval. Doplatila na něj nejen Česká republika, ale i Evropa. Stali se z nás, žel, pokusní králici této zcela asociální ideologie. Stejně tak nás ohrožuje byrokracie ze strany Bruselu a diktát mnohých nadnárodních společností, které zase ovládají naše výrobce. To je jen hrstka faktorů, kvůli kterým se nevyhnutelně řítíme do další krize. Naším úkolem je, jak se na ni dostatečně připravit! Existuje několik řešení, jak vyvést společnost z krize a zabránit nejhoršímu. Řešením ale není neoliberalismus, ale vědecky podložená řešení socialistické cesty. Neoliberálové nemyslí v těchto krizových scénářích na nejslabší a potřebné, kteří se jen těžko mohou bránit sociálním dopadům krize. Evropská unie nám opravdu nepomůže. Sama již delší dobu prochází krizí nejen ekonomickou, ale zejména politickou a společenskou. Jak jsem se již několikrát vyjádřil, v EU jde především o krach neoliberálních teorií řešit potřeby občanů, ale také o boj o suverenitu mnohých členských států, kterou doslova drtí bruselský sebestředný aparát, v jehož čele stojí Jean-Claude Juncker. Každý z nás má právo žít ve stavu fyzické, duševní a sociální pohody. Reálná chudoba je faktickým porušením lidských práv. A nesmíme zapomínat, že jedním ze základních lidských práv je také právo na rozvoj. Doufám, že si to uvědomují i ostatní, především představitelé bývalých pravicových vlád, kteří na lidi mnohdy nebrali vůbec žádné ohledy. A právě oni přispěli k této příští krizi…

KSČM hájila a vždy bude hájit zájmy občanů, kteří jsou pro nás na prvním místě. Proto budeme v tomto roce hledat taková řešení, která nám pomohou v tom, abychom ochránili především občany této země.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama