JUDr. Jiří Pospíšil

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.01.2019 21:53:00

Je třeba, aby se vláda distancovala od koncertu italských neofašistů

Je třeba, aby se vláda distancovala od koncertu italských neofašistů

Europoslanec a předseda TOP 09 Jiří Pospíšil vyzývá českou vládu, aby se distancovala od koncertu italských neofašistů, který se má uskutečnit 19. ledna v italské Veroně u příležitosti 50. výročí úmrtí Jana Palacha.

 “Dnes jsem obdržel reakci italského velvyslance ke kauze zneužívání Jana Palacha neofašistickými skupinami. Jeho Excelence Francesco Saverio Nisio si je kauzy vědom a ubezpečil mě, že celou věc postoupí příslušným místům na italském ministerstvu zahraničí,” říká Jiří Pospíšil.

Předseda TOP 09 je v kontaktu také s bývalým poslancem Demokratické strany a italským politikem Giuseppem Civatim. Ten v reakci na dopis Jiřího Pospíšila uvedl, že je důležité, aby byl v těchto časech slyšet hlas svobody a demokracie. Zároveň nabídl svou pomoc.

“Velmi si vážím toho, že oba pánové toto téma vnímají. Bohužel místní úřady ve Veroně mlčí. Česká republika by se měla oficiálně distancovat od akce italských neofašistů, která má proběhnout pod záštitou místních úřadů. Také by měla udělat všechno proto, aby nedošlo k pošlapávání odkazu Jana Palacha, který je symbolem boje proti násilí,” dodává Pospíšil.

Jiří Pospíšil navíc podepíše petici, za kterou stojí studenti Filozofické fakulty Univerzity Karlovy. “Jan Palach je symbol naděje a boje proti útlaku. Bojujme za něj, protože on bojoval za nás,” podotýká Pospíšil.

Výročí smrti Jana Palacha si mimo jiné lidé připomenou v pátek 18. ledna v Museu Kampa, kde vystoupí kněz Tomáš Halík, historik Petr Blažek nebo kurátorka Helena Musilová. Večerem bude provázet Jiří Pospíšil.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama