Mgr. Tomáš Petříček, Ph.D.

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.01.2019 11:17:00

Ministr Petříček přijal stipendisty novinářských programů Rádia Svobodná Evropa

Ministr Petříček přijal stipendisty novinářských programů Rádia Svobodná Evropa

Ministr zahraničních věcí Tomáš Petříček se v úterý 15. ledna 2019 setkal v Černínském paláci se skupinou mladých novinářů z Arménie, Ázerbájdžánu, Bosny a Hercegoviny, Gruzie, Moldavska, Ruska a Srbska.

Tito novináři se v pražském ústředí Rádia Svobodná Evropa/Rádia Svoboda (RFE/RL) účastní půlročních novinářských programů Václav Havel Journalism Fellowship a Jiří Dienstbier Journalism Fellowship, podporovaných MZV ČR. Novináře na setkání doprovodil viceprezident a šéfredaktor RFE/RL Nenad Pejić.

Pan ministr ocenil výbornou dlouholetou spolupráci Rádia Svobodná Evropa s MZV a připomněl, že Česká republika dlouhodobě dbá na podporu nezávislých médií, svobody projevu a přístupu k informacím. Na projekty zaměřené na tato témata přispívá MZV každoročně až 25 miliony korun. „Podpora nezávislé žurnalistiky ve světě přispívá k ochraně demokracie, proto jsme letos stipendia navýšili,“ uvedl ministr Petříček. Viceprezident Pejić poděkoval za dlouhodobou podporu, ocenil spolupráci s MZV a uvedl, že si váží přístupu ministerstva k novinářům v těžkých situacích. Následná diskuse se zaměřila na výzvy, kterým nezávislí novináři při své práci čelí, i na aktuální politická témata v daných zemích.

Program Václav Havel Journalism Fellowship, který vznikl v roce 2011 na základě společné iniciativy MZV a RFE/RL, je zaměřen na podporu perspektivních novinářů ze zemí Východního partnerství a Ruska. Program Jiří Dienstbier Journalism Fellowship podporuje již pátým rokem mladé novináře ze zemí západního Balkánu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama