JUDr. Michal Hašek

  • PRO
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,25. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.01.2019 17:02:00

Je třeba nazývat věci pravými jmény

Je třeba nazývat věci pravými jmény

Bruselský bič na neposlušné, bohužel je třeba nazývat věci pravými jmény. Toto bude nástroj nátlaku na země Visegradu, včetně České republiky.

 Dosavadní občasné výhružky některých západoevropských politiků-např. když nebudete “solidární” v řešení nelegální migrace (rozuměj když nepřijmete migranty), utneme Vám peníze, se zhmotňuje. A nebuďme naivní, o tom, zda jsme právní stát, se povede politický proces ( ve Švejkovi vyjádřený ve scénce zasedání c.k.polního soudu lapidárně - “přiveďte odsouzeného...ehm, co to říkám, obžalovaného...”.

Byl jsem pro vstup ČR do EU, stále si myslím, že Evropa musí fungovat společně, ale dnešní fungování EU je na hony vzdálené tomu,do kterého jsme vstupovali. Možná slyším “trávu růst”, ale politická elita naší země by neměla používat metodu “milosrdném lži” občanům, jak jsou vztahy uvnitř EU a mezi EU a ČR skvělé, nechovejme se jako prezident Beneš v roce 1938, kdy přesvědčoval veřejnost i generály, že naše spojenectví s Británií a Francií je pevné a že nás ochrání před choutkami Hitlera.

Očekávejme tedy, že Brusel přitáhne kohoutky, do toho nástup hospodářské recese. Již několik let říkám,že by se ČR měla připravovat na postupný útlum bruselských financí, nyní to může být i útlum více skokový. Vláda, kraje i města a obce by měly začít společně připravovat “krizový balíček” řešící případné příjmové výpadky z Bruselu i díky dopadům recese. A jako levičák se nestydím dát na stůl znovu taková témata jako progresivní zdanění fyzických i právnických osob či sektorové zdanění a v rámci nich snížení objemu kapitálu vyváženého každoročně z ČR (jde o 300-500 mld Kč ročně).

I v rozpočtově horších časech musí být nadále garantovány a zajištěny základní veřejné služby - školství, zdravotnictví, sociální služby, veřejná doprava, bezpečnost státu, přiměřená energetická a potravinová soběstačnost a bezpečnost státu a mnohé další...

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama